http://www.allegro.pl/item597679519_chinch_nakamichi_pozlacane_koncowki.html Myślę że cena ciut niższa niż normalnie :wink:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
cursor napisał:http://www.allegro.pl/item595501202_clarion_drx9375r_dph9300_cdc1235.html
Bardzo dobry zestaw jak ktoś kompletuje na prawdę jakościowe granie
Chyba się zorientował, że sprzedał to za tanio.UKA napisał:No to sobie posłuchałem hajendu
Gość się okazał jakimś przekrętem, -nie odpowiada na moje maile po wpłąceniu kasy.
Wysłałem mu zapytanie odnośnie innego przedmiotu z innego konta i odpowiedział
cursor napisał:Chyba się zorientował, że sprzedał to za tanio.UKA napisał:No to sobie posłuchałem hajendu
Gość się okazał jakimś przekrętem, -nie odpowiada na moje maile po wpłąceniu kasy.
Wysłałem mu zapytanie odnośnie innego przedmiotu z innego konta i odpowiedział
Kumpel miał podobną akcję. Wylicytował głośnik za 200zł(kwadrat crunch'a), koleś zaleciał w kulki.
Idź na policję i zgłoś bodajże wyłudzenie, albo oszustwo(teraz nie pamiętam jak kumpel zgłaszał). W tym przypadku nie ma czegoś takiego jak niska szkodliwość czynu. Warto sobie też wydrukować maile. Allegro bez problemu udostępnia także wszystkie dane.
Jakby cię interesowało to kumpel będzie na weekend w Polsce, mogę go poprosić, żeby coś skrobnął w tym temacie.
P.S. Jak to mówią "mądry polak po szkodzie", teraz pewnie żałujesz, że nie próbowałeś dogadać się z kolesiem na odbiór osobisty :razz:
najważniejsze że skutek pozytywny. Niestety takiego typu akcji jest na allegro sporo, a jak czytam maila że za niska cena i nie sprzeda, albo że akurat właśnie mu się coś zepsuło, ew że sprzedał znajomemu chwilę temu to się odechciewa... Niech pocieszeniem będzie to że na allegro ostatnio coraz mniej okazji ![]() Miałeś szczęście bo w takich sytuacjach (mówię tu o tym że nie chce sprzedać) allegro ma wszystko gdzieś i piszą że jedynie możesz zrezygnować z transakcji jeśli sprzedający żąda więcej niż wylicytowałeś. | ![]() |
Jakby to był śląsk lub opolskie to pewnie dałoby radę pomóc :wink: Tak Ci się tylko wydaje :razz: :mrgreen: Nie w tej sytuacji. Zauważ, że Uka wpłacił kasę, a więc jeśli koleś nie chciałby wydać towaru, to podchodzi to pod wyłudzenie i nie ma w tym przypadku czegoś takiego jak niska szkodliwość czynu, nawet za 20zł sąd może kolesia skazać, a allegro bez problemu udziela wszelkich informacji o sprzedawcy. Kumpel to przerabiał jakiś czas temu. | ![]() |
Najgorsze są sytuacje jak ktoś sprzedaje sprzęt, który ma być sprawny a okazuje się być zajeżdżonym szrotem i napisze ci, że to ty zepsułeś, bo nie umiesz się posługiować. Wtedy dopiero krew zalewa :evil: | ![]() |
Wtedy to jest niezgodność towaru z umową... Tylko nie ma praktycznie sposobu by to wyegzekwować... | ![]() |