• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Okazje na ALLEGRO !!!

kilka dni temu widziałem na allegro modól sterowania alpsem z takim małym pilotem ale nie mogę znaleźć tej aukcje może ktoś ją dodał do ulubionych ?

cursor napisał:
http://www.allegro.pl/item595501202_clarion_drx9375r_dph9300_cdc1235.html
Bardzo dobry zestaw jak ktoś kompletuje na prawdę jakościowe granie

No to sobie posłuchałem hajendu :evil:
Gość się okazał jakimś przekrętem, -nie odpowiada na moje maile po wpłąceniu kasy.
Wysłałem mu zapytanie odnośnie innego przedmiotu z innego konta i odpowiedział :evil: :evil: :evil:

Żebyś wiedział, że pojadę jak gośc nie odda. Dosyć często jestem w Rumii. :twisted:

UKA napisał:
No to sobie posłuchałem hajendu
Gość się okazał jakimś przekrętem, -nie odpowiada na moje maile po wpłąceniu kasy.
Wysłałem mu zapytanie odnośnie innego przedmiotu z innego konta i odpowiedział
Chyba się zorientował, że sprzedał to za tanio.

Kumpel miał podobną akcję. Wylicytował głośnik za 200zł(kwadrat crunch'a), koleś zaleciał w kulki.
Idź na policję i zgłoś bodajże wyłudzenie, albo oszustwo(teraz nie pamiętam jak kumpel zgłaszał). W tym przypadku nie ma czegoś takiego jak niska szkodliwość czynu. Warto sobie też wydrukować maile. Allegro bez problemu udostępnia także wszystkie dane.

Jakby cię interesowało to kumpel będzie na weekend w Polsce, mogę go poprosić, żeby coś skrobnął w tym temacie.

P.S. Jak to mówią "mądry polak po szkodzie", teraz pewnie żałujesz, że nie próbowałeś dogadać się z kolesiem na odbiór osobisty :razz:

cursor, jak gościu nie chciałby oddać za te pieniądze, to niech chociaż odda kasę. On w ogóle się nie odzywa do mnie. Na szczęście za kilka dni i tak miałem jechać w tamte rejony więc umówię się z nim na odbiór osobisty :twisted:

Zgłoś do niebieskich, nie ma co sobie rąk i papierów brudzić. Jak go oklepiesz to bankowo pójdzie zgłośić, a znając polskie prawo to ci jeszcze przylepią kradzież z pobiciem (swoich pieniędzy, ale co tam :) ).

To żaden cwaniak raczej więc łatwo go wychaczą i będzie miał zawiasy albo odsiadkę (o ile wcześniej już coś odwalał).

No to ładnie nie zauważyłem tego postu wcześniej i nie wykorzystałem okazji. 192.50zł za 2 m18wh to tyle co za darmo. A zwrotnice do klona ostinato leżą w szafce :neutral: .

cursor napisał:
UKA napisał:
No to sobie posłuchałem hajendu
Wysłałem mu zapytanie odnośnie innego przedmiotu z innego konta i odpowiedział
Chyba się zorientował, że sprzedał to za tanio.

Kumpel miał podobną akcję. Wylicytował głośnik za 200zł(kwadrat crunch'a), koleś zaleciał w kulki.
Idź na policję i zgłoś bodajże wyłudzenie, albo oszustwo(teraz nie pamiętam jak kumpel zgłaszał). W tym przypadku nie ma czegoś takiego jak niska szkodliwość czynu. Warto sobie też wydrukować maile. Allegro bez problemu udostępnia także wszystkie dane.

Jakby cię interesowało to kumpel będzie na weekend w Polsce, mogę go poprosić, żeby coś skrobnął w tym temacie.

P.S. Jak to mówią "mądry polak po szkodzie", teraz pewnie żałujesz, że nie próbowałeś dogadać się z kolesiem na odbiór osobisty :razz:

W końcu gościu po groźbach i prośbach wysłał paczkę. Wczoraj dostałęm sprzęt i wszystko wydaje się być ok :)
Paczka nadana 16.04, a ściemniał wcześniej że wysłał 09.04 :evil:

Nie na temat...
najważniejsze że skutek pozytywny.
Niestety takiego typu akcji jest na allegro sporo, a jak czytam maila że za niska cena i nie sprzeda, albo że akurat właśnie mu się coś zepsuło, ew że sprzedał znajomemu chwilę temu to się odechciewa...
Niech pocieszeniem będzie to że na allegro ostatnio coraz mniej okazji ;)
Miałeś szczęście bo w takich sytuacjach (mówię tu o tym że nie chce sprzedać) allegro ma wszystko gdzieś i piszą że jedynie możesz zrezygnować z transakcji jeśli sprzedający żąda więcej niż wylicytowałeś.

Nie na temat...
ale już były przeboje z oszustami np. ze śląska
Jakby to był śląsk lub opolskie to pewnie dałoby radę pomóc :wink:

Niech pocieszeniem będzie to że na allegro ostatnio coraz mniej okazji
Tak Ci się tylko wydaje :razz: :mrgreen:

takero napisał:
Miałeś szczęście bo w takich sytuacjach (mówię tu o tym że nie chce sprzedać) allegro ma wszystko gdzieś i piszą że jedynie możesz zrezygnować z transakcji jeśli sprzedający żąda więcej niż wylicytowałeś.
Nie w tej sytuacji. Zauważ, że Uka wpłacił kasę, a więc jeśli koleś nie chciałby wydać towaru, to podchodzi to pod wyłudzenie i nie ma w tym przypadku czegoś takiego jak niska szkodliwość czynu, nawet za 20zł sąd może kolesia skazać, a allegro bez problemu udziela wszelkich informacji o sprzedawcy. Kumpel to przerabiał jakiś czas temu.

Nie na temat...
cursor, przecież napisałem wyraźnie że pomijając fakt że kasę wziął , a nie wysłał :P

Nie na temat...
Najgorsze są sytuacje jak ktoś sprzedaje sprzęt, który ma być sprawny a okazuje się być zajeżdżonym szrotem i napisze ci, że to ty zepsułeś, bo nie umiesz się posługiować. Wtedy dopiero krew zalewa :evil:
[/code]

Powrót