• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Okazje na ALLEGRO !!!

takero, troszkę za dużo marudzisz, za taką kasę masz jakieś mizerne 2 way lub 3way na stxach, jak za gotowe kolumny na takich głośnikach to cena jest okazyjna :wink:

csbiczek, po prostu przyzwyczajony jestem do okazji :D
Budy ładne, ale co z tego skoro za niskie, co nie zmienia faktu że gość sprzedaje poniżej kosztów i to sporo :P
Gdyby dał normalne metrowe budy to za tyle sam bym kupił, jednak nie zapominajmy że to cena wywoławcza...

Do pawel s da rade tego tonsila polonczyc z vifa dx ?? Pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: Pawel S.: 2009-09-19, 11:16 ]
nie pisz do nick tylko poprostu kliknij w jego nick a pojawi sie pogrubiony w polu odpowiedzi

najlepiej poszukać używanych vif na allegro m18wh chodziły nieraz za mniej jak 200zł za parkę.

takero, wg mnie warto dac cos lepszego do tego GDNa
lysykrzysiek, a schemat z vifa juz jest :P tylko nie pamietam gdzie. albo w gotowych konstrukcjach albo gdzies w "w trakcie budowy"

Pawel S. napisał:
takero, wg mnie warto dac cos lepszego do tego GDNa
lysykrzysiek, a schemat z vifa juz jest :P tylko nie pamietam gdzie. albo w gotowych konstrukcjach albo gdzies w "w trakcie budowy"

Do vify z gnd jest ale z wersja 8 ohm a ten ma 4 czyli dac 2 razy wieksza cewkje na tonsila ??

takero, na co Ci lepszy mikrofon do pomiarów? wm61 mialo tolerancje +/-1db co z zapasem wystarczało, IMO szpanerski zakup.

takero, do uni jiga?

LightSound, jakby nie patrzeć okazja, miał kasę to skorzystał

P.S. gdzie kupić panasonica?

Chilihead napisał:
takero, do uni jiga?
dokładnie :)

Chilihead napisał:
P.S. gdzie kupić panasonica?
LightSound napisał:
takero, na co Ci lepszy mikrofon do pomiarów? wm61 mialo tolerancje +/-1db co z zapasem wystarczało, IMO szpanerski zakup.
taaaa, w ciągu ostatnich paru lat kupowałem wiele panasoniców , głównie na allegro , ale nie tylko , najlepszy okazał się najstarszy - który wypożyczył ode mnie Michał K, nowsze bywały różne, rozbieżności były dość spore , bywały peaki i inne różne syfy. Problem niestety polega na tym że popyt jest spory, chęć zarobku jeszcze większa więc sprzedający jak sądzę sprzedają wszystko co tylko im w ręce wpadnie, aby tylko trzymało wymiary oryginału i podobnie wyglądało, tak więc radzę ostrożność. WM61 kosztuje z wysyłką ~30zł , ja dałem ~200zł, czy to tak wiele ? Ma służyć parę lat najmniej i chcę mieć gwarancję że rzeczywiście ma taką charkę jaką mieć powinien , więc myślę że się opłaca, robiąc miesięcznie tylko jedne kolumny przez rok inwestycja rozkłada się na parunasto złotowe raty , tyle co jedna lepsza cewka...
Lepiej zainwestować w mikrofon niż w 20w rez ;)

Kiedyś patrzyłem w jakimś amerykańskim sklepie (chyba mouser) na wkładki wm61a, to przy 100szt były o ile dobrze pamiętam po 2-3 dolary/szt. :smile:

Powrót