• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Płytki pod lm4780

tja widze ze tych lmow nie ma na allegro a juz sa rozdane... ja tez potrzebuje 2ch sztuk...
mogę wam podorzucać je do listów jak przyjdą, możecie wpłacać Rolandowi albo mi to - trzeba uzgodnić kto zajmie się zamówieniem samych lm-ów, aktualnie mam trochę czasu bo jestem świeżo co po egzaminie inżynierskim i mam przerwę przed magisterką , tylko nie wiem jak z wagą przesyłek, nie mówie teraz o tych którzy zapłacili mi z górką tylko o tych co wplacili co do grosza

aha kity już są więc jeśli ktoś chce to mam już popakowane listy do nadania z płytkami - niektórzy chcieli czerwone a nie podali adresu więc można je przejąć przez szybkie wysłanie adresu na pw.

---------- Post dodany o 01:16 ---------- Poprzedni post o 11:11 ----------

Tu wszystko co potrzebne do uruchomienia

brakuje R11 i R12, znajdują się one tuż przy wejściu sygnału na górnej i dolnej warstwie

Ostatnia edycja:
2x24VAC na jedną końcówkę stereo co najmniej 100W, ja mam trafka 300W ale jedno będzie napędzać 3 takie końcówki czyli 6 kanałów

Ja moje 2 płytki już otrzymałem ;) Dzięki, jak to poskładam (a na razie brak czasu) to dam znać.

Grałeś już na tym? I czemu na zdjęciu brak kondków 0,1uF? Ja czekam na moje lm'y i wsadzę je tam i zobaczę jak to gra (po to to kupiłem - z ciekawości jak to gra w sumie), chodzi mi po głowie pomysł jakiegoś mini-wzmacniacza domowego stereo na tym (potek + układ) dla ojca do kolumn by wreszcie ogarnął ten dźwięk z tego LED TV bo jest cholernie płaski a denerwuje mnie to jak jestem u nich i chce sobie oglądnąć coś (bo TV jest sensowny, świetnie się ogląda), pewnie głośniki tego TV przenoszą pasmo zapewne powyżej 150Hz do maksymalnie 5-10kHz i to jest straszne.

kondków nie mialem wtedy w swoich zapasach w tym rozmiarze (nie chcialem tam wlepiać 1206). Jak już wcześniej pisałem odpalalem uklad (bez kondensatorów a pozniej je zamontowalem, nie są niezbędne ale uklad z nimi jest stabilniejszy) i wszystko bylo ok, taki uklad gra juz ponad pol roku na tych płytkach trawionych przezemnie

---------- Post dodany o 14:24 ---------- Poprzedni post o 00:26 ----------

reszta płytek jedzie już do mnie, jutro powinienem je mieć

spokojnie ;) narazie moja skrzynka zbyt wiele wiadomosci nie przyjmie bo jest troche zapchana, jak przyjdą płytki, przejże je, zrobie porządek w skrzynce to wtedy wszystkich poproszę o adresy i zaczne rozsyłać

---------- Post dodany o 20:07 ---------- Poprzedni post o 17:41 ----------

Płytki już są u mnie. Nie mialem czasu bardziej im się przyglądać ale wyglądają ok, jutro wrzucę zdjęcia, a wysyłki zacznę od pojutrza - wypoczywam teraz na wsi więc musze pojechać do miasta żeby to wszystko wyslać. Będe dawał znać w tym wątku komu co wysłałem - adresy proszę od jutra wysyłać na PW - powtarzam jeszcze raz od jutra nie od dziś! kto wyśle dziś dostanie na końcu :P pzdr

---------- Post dodany o 18:28 ---------- Poprzedni post o 20:07 ----------

adresy mam od 7 osób, co z resztą?
do:
lklukasz,
bartekk
gilbert
yzerman19
benek161
-jesli wysylaliscie adresy to ich nie mam a wam juz moge wyslac listy...

Powrót