Szerokopasmowy w odgrodzie? Po co ?
Po to, zeby sprawdzic jak gra w warunkach, do jakich zaprojektowal je producent.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Szerokopasmowy w odgrodzie? Po co ?
Ale producent zaprojektował je do różnych warunków. Na przykład niektóre z nich do ruskich kołchoźników zakładowych obecnie zwanych nagłośnieniem sufitowym multiroom, inne do OZ a jeszcze inne sprawdza się w tubie, a jeszcze inne zaprojektował jak mu wyszło i trzeba im przyklepywać rezonanse
Kopułek wysokotonowych też nie zaprojektował do tego żeby je słuchać solo bez zwrotnicy. Wiec jaką cenną wiedzę uzyskasz z takiego eksperymentu - poza radością, że udało się nie zniszczyć głośnika?
mi też wydawało się że słyszę jak nietoperz , może kiedyś słyszałem ...Nie toretycznie tylko praktycznie, z tym że nie każdy. Istotny jest wiek, życiorys...
Idź na badanie słuchu, wsadzą Cię do komory, założą słuchawki, po joystick`u do rąk, i bedziesz wiedział jak wygląda krzywa twoich uszu(podstawowe badanie jest chyba tylko do 16kHz, więc ...)
To badanie sprawności słuchu a nie pomiar skali słyszalności.mi też wydawało się że słyszę jak nietoperz , może kiedyś słyszałem ...
Tłumaczył mi że inaczej skonstruowany głośnik aluminiowy nie ma takiego piku na końcu charakterystyki.
Taki głośnik nie wytrzyma nawet pół wata fizycznieWystarczy wziąć recone kit od jakiegoś estradowca z 100mm cewką, obciąć membranę dokleić kilka kapslo i voila! jest głośnik basowy z 10cm cewka po zewnętrznej średnicy membrany
Na średnie i wysokie tony mówił że materiał powinien być elastyczny jak w głośnikach wstęgowych.
Na średnie i wysokie tony mówił że materiał powinien być elastyczny jak w głośnikach wstęgowych.
Kolejny mitoman.
Są głośniki przetwarzające pasmo jak trzepoczący ręcznik
nie rozumiem po co takie komentarze...Trzeba bylo mu polac za to Wszelkim twardym materialom na srodek oraz gore mowimy NIE!
Praktyk Ja też nie muszę się zgadzać bo po prostu nie mam takiej jeszcze wiedzy praktycznej
To nie byla zadna ironia, tylko 100% poparcie.nie rozumiem po co takie komentarze...Koleś który się zna praktycznie w temacie powiedział swoją opinię, a czy ktoś się z tym zgadza czy nie to inna sprawa.
By dojsc do takich wnioskow nie jest potrzebna wiedza praktyczna, wystarczy doswiadczenie.