Oczywiście zgodzę się ze stwierdzeniem, że mogłem zapytać, tylko co by to dało? Rozpocząłbym jak na spotkaniu AA (Anonimowych Audioholikow

): "Czesc, jestem Coval, kolumn nie zmieniałem już od....., mam do wydania .... na kolumny, co mam robic?" Tu wylałaby się rzeka pomysłów i propozycji doświadczonych kolegów obarczona osobistymi preferencjami i traktująca o przetwornikach , z których większości i tak pewnie nie słyszałem. Żeby tego uniknąć zdecydowałem sam i z tego co jest chciałbym wyciągnąc max możliwości dobrze sie przy tym bawiąc i nabywając wiedze.
Co do obudów to można je potraktować jak prototypowe, bo z jednej strony są solidnie skrecone (78 wkretów każda) i jak BR wystarczająco szczelne i wytłumione, a jednocześnie podatne na modyfikacje. Potem zawsze moge zrobić docelowe, bo akurat MDF na obudowy to marginalny koszt calości projektu. Jak uda mi sie to zestroić to je dodatkowo skleje. Jak nie to zrobie nowe , bo dla mnie to akurat najprzyjemniejsza cześć zabawy
Z powyższych postów wynika, że robie jakieś błedy w pomiarach, na razie na tym sie skupie i właśnie takich informacji potrzebuje. Chce z jak najlepszym efektrm zakończyć ten zestaw i za jakiś czas zabrać sie za kolejny. Podejrzewam, że wiekszość tak właśnie zaczynała swoją przygode z kolumnami, wiec i ja nie bede szedł na łatwizne

Aczkolwiek każda merytoryczna pomoc sie przyda