• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pokój "audiofila"

Nie na temat...
rob jak uważasz, uważaj jak robisz
Czyli do gniazdka ktore sa od siebie oddalone o 2m miałbym puścić zamiast 2m kabla 7,5m? ;)
Dziękuje postroje :)
Mam 8 gniazdek w pokoju :D

Nie na temat...
Jak ma być profesjonalnie to tak:) Nie mniej sam u siebie miałem podobnie i pociągnąłem dołem. Tylko dlatego że będzie zastawione to komodą, inaczej puściłbym górą.. ;)

Pobawiłem się jeszcze tymi potencjometrami, no i teraz już łapie kable tam gdzie są.
W miejscu gdzie mam wiercić już nie piszczy... jednak na wszelki wypadek zacznę robić dziurę płaskim wkrętakiem.

---------- Post dodany o 15:50 ---------- Poprzedni post o 11:07 ----------

Panele powieszone, ten jeszcze jeden by się przydał.. no ale jak już pisałem, i tak będzie to inaczej wyglądało.

Rozumiem bez niespodzianek przy wierceniu?

Jak dla mnie, to w jakiś odcieniach brązu były by najlepsze, a nawet każdy w innym kolorze pasującym do reszty umebolwania, żeby trochę ożywić pokój.

Rozumiem bez niespodzianek przy wierceniu?

Na szczęście tak.

Jak dla mnie, to w jakiś odcieniach brązu były by najlepsze, a nawet każdy w innym kolorze pasującym do reszty umebolwania, żeby trochę ożywić pokój.

Chciałem wszystkie na czarno... ale już mam inny pomysł, aby zrobić sobie takie:

Ale to już jak kupię nowe meble, wtedy dopiero będę myślał, ponieważ wtedy dopiero będę znał wymiary.

Jak na razie te panele co mam sprawują się świetnie (choć nie wyglądają) :)

marian te panele które posiadasz z czego są wykonane? nie mogę doczytać się? to diy czy kupcze ? ;)

Zrobiłem je z wełny mineralnej PAROC o grubości 10cm.
Czemu akurat ta? bo miałem za darmo.

Ale czy z PT80 nie chodzi o to, że bardziej tłumi niż zwykła wełna? Bo sam producent poleca ją do izolacji akustycznej. Ale może do paneli, które mają nie tylko pochłaniać ale i rozpraszać lepsza jest zwykła???

Czym cięższa w kg/m3 tym lepiej tłumi w okolicach 200 Hz niezależnie od producenta.
Tak zw. ecco, do zastosowań "akustycznych" itp. mniej pylą i to wszystko.

To pomyslimy po czwartkowych odsluchach :-) W glowie mi cos sie urodzilo. Mam kupca na moje fs-y. Monitorki o ile je kiedys skoncze to pewnie ojciec mi zabierze. Mialem w planie klonowac projekt Lusztiego na wavecorach, no ale ushery w TL beda mi pasowac do mebli :-) pogadamy jeszcze o tym :-)

Marian wiesz pewnie, że odsunięcie paneli od ściany o ich grubość da efekt prawie taki sam, jak dwukrotnie grubszy panel.

Niestety nie mogę tak zrobić z tymi panelami, i tak już mam mały pokój (10m*), chyba że zrobię panele o grubości 5cm i wtedy je odsunę...

Powrót