• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

pokój DIYaudio.pl na Audio Show 2015?

irek o tym wspominal
ze za te pieniadze jakie wydalismy na pokoj na audio show, bysmy zrobili mega piknik w duzej sali konferencyjnej ;)

Kurcze, jest tu spec od spraw komputerowych, czyli nasz Woźny. Ale byłby czad gdyby zrobić takie warsztaty i puścić online. Niekoniecznie przy okazji AS.

Mam sprzet i soft na to zeby next year pokoj AS puscic na live video streaming.
Musze przetestowac.

W zasadzie nie jest to rocket science.
Router z modemem 3G/LTE + karta z netem z allegro na 30GB.
Dobrej jakosci kamera IP - mam hikvision z audio.

Stream po RTSP do serwera i z niego dalej do ludzi ;)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ja na AS chcialem taka matryce z koncowkami DIY zrobic, coby ludziki mogly sobie przepinac dla zabawy i sluchac roznych koncowek DIY ;)

bo zaraz zapomnimy o zdjeciach!

527ca60ed2bc193c94cc33ab58f28f62_1447184487.jpg

1 - janek zet
2 - scythe1123
3 - hermes
4 - pawel s
5 - mariusz elektro
6 - pawel074
7
8
9
10 - pogromca mitow
11 - walos
12 - irek
13 - bocian?

jakos reszta mi wyleciala z glowy na chwile obecna - sorki :p

a tutaj doszedl pteterycz ;)
cba76b56586e8f9b7cd69cb52bd9c4cc_1447184483.jpg

dodac reszte i podpiszemy sie ladnie i moze bedzie na okladke do kalendaza ;)

nie bylem pewien ;)
twoja mo... Ciebie ;) poznaje kazdy :p
rozmawialismy troche o tym jak dobrym pomyslem jest wrzucenie swojego zdjecia w awatara ;)

7 nie poznaje po zdjeciu
8 - dopiero co pamietalem imie!
9 - twarz kojarze, nicka z forum juz nie :blushing:

poprosze duze zdjecia na maila
i te grupowe i wasze z pokoju

zastanawiam sie czy grupowe z imionami wrzucic na okladke, a te z pokoju w miesiac listopad?

Właśnie słucham kolumn na moim starym amplitunerze podłączonym do komputera przez najtańszego DAC-a, oraz podłaczonym pod ten mój kiepski odtwarzacz, w moim pokoju 10mk... i gra, i jest taka różnica na plus (w porównaniu z pokojem na AS) że nawet głuchy by usłyszał.

Jak widać nawet dobre klocki na akustykę pomieszczenia nic nie pomogą.
Teraz tylko czekać na kolejną wystawę i na "pokaz" najbardziej zatwardziałych "hejterów", jak to może grać dobrze w pokojach z kartonu w Sobieskim, tylko trzeba się na tym znać :) I obyście dostali mały kwadrat, tak jak my, aby było sprawiedliwie.
Nie mogę się doczekać :)

Ostatnia edycja:
Oj Marian Marian
Popatrz na to z drugiej strony
Zeby pokazac swoj autorski projekt na tak dużym i ważnym wydarzeniu jakim jest audio show gdzie twoich kolumn słuchają nawet najwięksi światowi projektanci tez trzeba miec jaja
Panowie brawa za to!

Podobno ktoś z Zeta Zero był u nas, Tak mówił mi Pan Rogula.

Oj Marian Marian
Popatrz na to z drugiej strony
Zeby pokazac swoj autorski projekt na tak dużym i ważnym wydarzeniu jakim jest audio show gdzie twoich kolumn słuchają nawet najwięksi światowi projektanci tez trzeba miec jaja
Panowie brawa za to!

Ok, ale trzeba się skupić na prezentacji a nie zwalać na akustykę pomieszczenia.
Rozumiem, że jest to problem, ale można go okiełznać mając do dyspozycji kilka par kolumn i kilka wzmacniaczy..
Jak wspomniałem wcześniej: nic nie zrobiono w kwestii ustawienia. Jeżeli marian twierdzi, że próbował to wykazać, to pytanie dlaczego nie spróbowano innych rozwiązań? W czwartek już można było pakować sprzęt do swoich pokoi, więc nie można zrzucić winy na inną kwestię czyli brak czasu...

Od czwartku w nocy do połowy piątku, sprzęt stał na lewej ścianie i był dwa razy przestawiany. Dopiero chyba na 3 godziny przed rozpoczęciem sprzęt został finalnie ustawiony na ścianie z oknem (po moich argumentach dlaczego tak a nie inaczej), a i tak było ciężko przekonać każdego.
Tak samo z ustawieniami paneli, mówiłem że to trzeba próbować, a nie ustawiać tak jak mają w innych pokojach (i nie będę pisał kto tak powiedział).
Nie wspomnę już o symetri, nikt nie chciał mnie słuchać.

Nie byłem sam jako wystawca, gdybym był sam i miał o jeden panel więcej (bo akurat było nie parzyście) to było by troszkę inaczej ustawione.

No nie dogadaliśmy się i tyle.

Ok, nie dogadaliście się, tak czasem bywa. Nie mniej, może to być nauczka na przyszły rok i wyciągnięcia pewnych wniosków.

Powrót