• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pomiar impedancji głośnika programem Arta

i syganl nie jest przesterowany?
nie miga na czerwono?

u mnie zeby bylo poprawnie oba sa na 6 lub na 9%
Jak nastawie nagrywanie w windowsie na maxa to mi sie pojawia na żółto a tak to jest zielony . Odtwarzanie mam cały czas na 50% . Ale nie wiem czy mam poprawnie ustawiny JIG

---------- Post dodany o 01:10 ---------- Poprzedni post o 01:09 ----------

chyba zle napisalem
masz dwa kable + i -
polacz je ze soba

Które + i - ? zobacz schemat

aj sorki
zapomniałem o najwazniejszym
musisz wprowadzic wartosc kondensatora referencyjnego
SETUP>MEASUREMENT
wybierasz czy pomiar robisz na lewym czy prawym kanale i nizej wprowadzasz wartosc konda referencyjnego
ale wg mnie cos jest nie tak u ciebie na schemacie albo ja nie umiem odczytac jego wartosci

poczekaj niech ktos cos madrego napisze

---------- Post dodany o 01:20 ---------- Poprzedni post o 01:20 ----------

zrob to przez kalibracja

to akurat mozesz zmienic w programie ;)

Chciałem by wszystko było jak trzeba . przelutowałem juz ale nic się nie zmieniło. Lewy kanał pokazuje mi -30dB nie zależnie jak ustawie potencjometry w windowsie . Prawy kanał jest regulowany i jak sciszony to ma -35dB , jak jest na 50% to -10dB, a jak na maxa to 0dB i żółty sie robi

masz 3 przelaczniki to razem 9 kombinacji
kombinuj

---------- Post dodany o 01:53 ---------- Poprzedni post o 01:45 ----------

tylko wprowadz odpowiednia wartosc konda

masz 3 przelaczniki to razem 9 kombinacji
kombinuj

---------- Post dodany o 01:53 ---------- Poprzedni post o 01:45 ----------

tylko wprowadz odpowiednia wartosc konda
Są dwa przełączniki SW1 i SW2 zobacz jeszcze raz na schemat . kombinacji jest 4 , tak mi sie wydaje , no chyba za sie policzy kombinacje OFF to wtedy 9

oczywiscie
juz poprawilem
masz swietny opis kalibracji

i tak nie wiem o co tu chodzi.

---------- Post dodany o 02:36 ---------- Poprzedni post o 02:31 ----------

Podczas kalibracji mam ustawić SW1 w pozycji 2 ? , tak by sygnał szedł na rezystor 27ohm ? . A SW1 na pozycję 1 ?

---------- Post dodany o 02:52 ---------- Poprzedni post o 02:36 ----------

Teraz jak robie głośniej w windowsie potencjometrem nagrywania to oba paski idą jednakowo brak reakcji na potencjometry odtwarzania ( po kalibracji różnica wyniosła 0,25dB ) . ustawiłem je na -10dB. W windowsie mam ustawione nagrywanie i odtwarzanie na 50%. Co dalej ?

jaką windę ? w domu mam schody . Tak to my sie nie dogadamy .

---------- Post dodany o 03:16 ---------- Poprzedni post o 03:14 ----------

a jaka masz winde?
wez na off wszystkie inne zrodla dzwieku

Windows XP , wszystko mam wyciszone co trzeba. wczesniej trochę przerabiałem SW
Teraz mi zrobiło pomiar impedancji ale nie wyszło to co mu podłączyłem ale jakies 7,6Kohm

Powrót