• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pomiary głośników w Room EQ Wizard REW.

Dostałem midwoofery więc dokupiłem od razu tweetery i będą czekały. Ja naprawdę Pana rozumiem, nie rozumiem tylko trochę podejścia ,,po co Ci to? Po co robisz jak się nie znasz?" Odpowiedz jest prosta - bo chcę, bo mi się to podoba, bo chcę sie uczyć a to jest proces. Chyba nikt z członków tej grupy nie urodził się z wiedza, którą posiada na tym etapie, prawda?

Tylko to nie jest moje podejście. Moje podejście jest mniej więcej takie: ucz się od bardziej doświadczonych, żebyś nie musiał powtarzać ich błędów i tracić czasu na nieistotne rzeczy.

Tylko to nie jest moje podejście. Moje podejście jest mniej więcej takie: ucz się od bardziej doświadczonych, żebyś nie musiał powtarzać ich błędów i tracić czasu na nieistotne rzeczy.
Interfejs audio USB Behringer U-Phoria UMC202HD + Dayton Audio EMM-6
Czy taki zestaw będzie lepszy od UMIKa? Ewentualnie czego szukać do 1000zł?

Ten mikrofon będzie lepszy https://www.thomann.pl/sonarworks_soundid_ref_measurement_micro.htm

Interfejs UMC202HD na początek będzie ok, choć za podobne pieniądze powinieneś kupić używanego Focusrite Scarlett 2i2 gen2 lub 3 (4 generacja jest droga i gorsza od gen3). Można też kupić w dobrej cenie Audient Evo 4.

Generalnie każdy, markowy interfejs studyjny stereo (nie Solo!) będzie działać poprawnie. Ważne aby nagrywać z częstotliwością minimum 96 khz.

Do 1000 zł kupisz świetny interfejs z mikrofonem (nowe), którego możliwości pod każdym względem przewyższają Umika. Do tego za pomocą prostego Jiga zmierzysz parametry TS głośników, impedancję, czy wartości elementów LCR.

Powrót