Ja wykonuję pcb za metodą fotochemiczną, pozytywową za pomocą folii dostępnej na allegro :
Folia światłoczuła do PCB 3m szer.22cm
Obraz pcb w negatywie drukuję drukarką atramentową na:
folii przezroczystej do drukarek atramentowych

Po przygotowaniu płytki (przeszlifowanie miedzi, odtłuszczenie); laminuję folię światłoczułą(po ściągnięciu folii zabezpieczającej) na pcb za pomocą laminatora (mam dokładnie taki:
http://allegro.pl/laminator-tracer-trl-a4-100-folii-a4-wysylka-dzis-i4820008294.html) po jego delikatnej modyfikacji polegającej na ściągnięciu górnej pokrywy.
Ja w tym laminatorze przepuszczam pcb dwa razy.
Generalnie postępuję zgodnie z instrukcją załączoną do folii światłoczułej.
Stosuję jedną warstwę kliszy (nieraz zalecano dwie razem sklejone w celu zmniejszenia transparentności czerni), która w zupełności wystarcza do idealnego naświetlenia folii światłoczułej. Na pcb nalewam parę kropel izopropanolu (IPA) i nakładam przygotowaną kliszę- przylega idealnie nie potrzeba żadnego docisku szybą.
Naświetlam tak przygotowane pcb naświetlarką UV :
LAMPA TUNELOWA UV 36 WATT DO HYBRYD, ŻELI - 50 sekund.

Naświetloną płytkę odstawiam do szuflady po ściągnięciu folii zabezpieczającej(piszą o 10 minutach w ciemnym miejscu). Mam czas na przygotowanie wywoływacza (opisany w instrukcji). Gdy wywoływacz osiągnie pożądaną temperaturę wywołuję pcb w sporządzonym wywoływaczu.(około 40 sekund- po kilku sekundach delikatnie poruszam płytką i zmywam naświetloną folię miękkim pędzlem.
Trawię ( akurat tutaj w chlorku żelaza ) i zmywam folię z pcb za pomocą rozpuszczalnika np. nitro.

Tak wygląda po wyczyszczeniu gotowa do wiercenia:

Jak coś nie pokręciłem ze zdjęciami

to byłoby na tyle.