Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
W łykend postaram się sklecić tutorial montażu | ![]() |
Paczka dotarła, dzięki
Obudowa/gniazda lekko porysowane/przybrudzone.
gi napisał:
To tak na szybko.
Co do tego dławika to chyba powinien wyglądać tak (u nas na skos o ile się nie mylę idzie jedynie końcówka, a nie w połowie)?
![]()
Jak łatwo zauważyć, zwoje są nawinięte w przeciwnym kierunku, więc indukcyjność powinna się pokrywać ze sposobem nawijania przez firmę. Nie ma co przesadzać.
Paweł Urbański lub jak kto woli Yoshi napisał:rys 24. Sposób nawijania dławików L3. Po 4 zwojach robimy przeplot przewodu na przeciwną stronę rdzenia i nawijamy kolejne 4 zwoje. Sposób ten nazwany "super-toroid" pozwala zredukować pojemności międzyzwojowe dławika oraz podnosi jego impedancję na wysokich częstotliwościach.
Z tego co u siebie zauważyłem na szybko to będzie trzeba lekko przypiłować otwory na bezpiecznik i gniazdo zasilania - co nie stanowi większego problemu.
Natomiast martwi mnie sytuacja z tymi cewkami, trochę fuszerka ze strony firmy nawijającej.
Wstrzymaj się, da się go wcisnąć,
kaczor189 napisał:U mnie tez nie da sie zakrecic nakretki od bezpiecznika ale trzeba troche podpilowac blaszke górną i bedzie pasowało.
Co to za material na cewkach ? Jakis ekran? I jak w koncu wyglada systuacja z tymi dlawikami ?
Co to za material na cewkach ?
koszulka termokurczliwa
Te gniazda mają na przeciwko bolca otwór na bolec odblokowujący
Ew:Po wyjęciu tak jak mówisz pięknie działają