Kiedyś było takie powiedzenie - "Czep się tramwaju"
Z lekka nie na miejscu takie odzywki, nie uważasz ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Blachy były cięte wodą przez automat , podjadę jutro i nawymyślam temu automatowi
Prawdę mówiąc nie mam pojęcia dlaczego w różnych egzemplarzach są różne otwory :crying:
Jeżeli nie masz w domu kawałka papieru ściernego lub pilnika aby dopracować detal - napisz
Wyślę Ci kawałek glancpapieru i po bólu
Blachy były cięte wodą przez automat , podjadę jutro i nawymyślam temu automatowi![]()
Złe parametry, jak najbardziej, zwłaszcza, że to aluminium. Na twardszych materiałach, do dalszej obróbki jest na to przymykane oko.Maszyna tylko tnie. Operator decyduje o parametrach, skoro był taki stożek to dobrał złe parametry.
Przydałaby mi się pasta polerska diamentowa, jeśli masz na zbyciu, to chętnie przygarnę.Jeżeli nie masz w domu kawałka papieru ściernego lub pilnika aby dopracować detal - napisz
Wyślę Ci kawałek glancpapieru i po bólu
Gadałem dzisiaj z Panem Darkiem od Floorbox'a .... Właśnie wrócił z długiego urlopu. Powiedział mi, jaka jest sytuacja z tymi stanami magazynowymi. Ja go poinformowałem o potencjalnej liczbie zainteresowanych (na dwóch forach, tutejszym i innym), którzy mogą być zainteresowani tymi KONKRETNYMI profilami 53 x 53 ...
Przypuszczam, że z racji na okoliczność, że jest nas więcej osób, to może się pojawi jakieś światełko w tunelu.
Niebawem zapewne coś od niego tutaj usłyszymy. Cierpliwości.
Rozumiem, że zamówienie grupowe - pozwoli osiągnąć pułap "minimalnego zamówienia" - z którym Pan się boryka.Witam, potwierdzam jak poniżej. Ulokowaliśmy uczucia w mało chodliwej, nie popularnej listwie. Więcej, nie powinna się ona wyświetlać na stronie floorbox.pl i być dostępna zarówno jako pojedyncza jak i podwójna (106 mm). Niestety ale mamy wysoko ustawioną poprzeczkę w zakresie minimalnego zamówienia (koszt dostawy). Czekam jednak na odpowiedź i być może uda się jednak realizować zamówienia na ten węższe profile.
Pozdr
Darek
Rozumiem, że zamówienie grupowe - pozwoli osiągnąć pułap "minimalnego zamówienia" - z którym Pan się boryka.
Niniejszym pragnę wysondować/rozeznać listę osób, które są zdecydowane co do zakupu określonych korytek systemu Floorbox, w standardzie "53 x 53" x N lub tych podwójnych szerokości, 53 x 106 x N ...
Lista:
1). 9 slotów, pojedyncza - zjj_wwa
2). 9 slotów, podwójna - zjj_wwa (lub inne formaty, chętnie rozważę, w ramach "ujednolicania". Łącznie potrzebuję 27 slotów zapełnić).
3). ...
Tak , te elementy powinny być zamontowane zgodnie z oznaczeniamiZapytam się jeszcze dla pewności.
Dwa duże elektrolity oraz 4 diody są elementami kierunkowymi, więc muszą być zamontowane zgodnie z nadrukiem na płytce?
Czy jest jeszcze coś na co muszę zwrócić uwagę?
Pozdrawiam
Zdjęcia do tutorialu zrobiłem w przeddzień wakacyjnego wyjazdu , zabrałem je ze sobą więc wydaje mi się że do poniedziałku uda mi się coś sklecić | ![]() |
Płytka była lutowana zgodnie z typowymi zasadami , jednak znacznie wygodniej będzie ją polutować w poniższy sposób | ![]() |
Lakierowanie czy anodowanie nie jest niezbędne jednak unikniemy w ten sposób konieczności czyszczenia tych elementów co jakiś czas | ![]() |
Dobrze jest przed polutowaniem tych pinów wsunąć płytkę w prowadnice obudowy i na próbę zamocować wkrętami do obudowy Będzie wtedy można przyjrzeć się jak głęboko powinny siedzieć w płytce | ![]() |
Bardzo proszę wszystkich biorących udział w zamówieniu o potwierdzenie dostawy przesyłek , zaznaczając odpowiednio w formularzu zamówienia zbiorowego Dopiero pod koniec sierpnia będę miał możliwość sprawdzenia wpłat Jeżeli ktokolwiek z listy rezerwowej wpłacił więcej , proszę o taką informację przez PW - uprości mi to i ułatwi całą operację Jeśli w którejkolwiek przesyłce brakuje elementów zestawu - również byłbym wdzięczny za info Niestety dosłać będę mógł dopiero pod koniec sierpnia | ![]() |
Hmm ok poskładane, ale chyba gdzieś zrobiłem błąd.
Przy wyłączonej listwie (włącznikiem na niej) mam "w gniazdkach" 157-159V ? Po włączeniu skacze do 222V.
Ktoś ma jakiś pomysł co to może być zanim rozłożę to na części ? Ktoś może sprawdzić swoją listwę ?
Dzięki.
Najpewniej pomyliłeś podłączenia przy włączniku
Sprawdź połączenia według poniższego schematu
Informacja
Schemat Power Cleaner
![]()
![]()
*rysunek autorstwa kolegi piglet11
Poprawiales zle nawiniete cewki? To oczywiscie nie jest przyczyna Twojego problemu, pytam z ciekawosci![]()