• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Projekt i-AMP

No narazie jest w trakcie testowania, lampa 6H30Pi, narazie leci z i100M na napieciu 2x 59VDC

Jedno wiem, toshib koncowych juz raczej nie bede kupowal.

f0bfd09905117f8291508f0c3798f451_1490948425.jpg

dj_zibi
i100M narazie daje rade z takim zasilaniem i nic zlego mu sie nie dzieje.

BIG R
Powiem ci ze jakos tak gladziej graja sankeniki, jeszcze jak bede mial chwile to polutuje sobie cos dla porownania i poprzelanczam A/B zeby sie samemu utwierdzic w tym przekonaniu. Dzisiaj sobie zamienilem i slychac roznice, nie wiem skad sie to bierze.

Iamp100M (dla brata) w tymczasowej obudowie "old school" z odpadów ;)

Olejowosk OSMO, ale albo ja tego nie umiem używać, albo daje to denne wykończenie. Może zeszlifuje i położę od nowa, albo po prostu to prysnę lakierem.

77d9aeacdf40dea157cb101573b031ad_1491000030.jpg

Borys czy tą nową lampkę będzie można użyć w I-Ampie 200 ? poczytałem sobie o tej lampce i wygląda to bardzo ciekawie , teraz mój I-Amp 200 chodzi sobie na lampakach E88CC JJ. :)

Skąd wy bierzecie takie ładne sklejki, jak ja oglądałem to trafiałem brzydkie i krzywe.

Bo nie jest prosta ;) stąd duże szpary pomiędzy pokrywą a bokami, po prostu na wymiar się nie dało przyciąć bo by nie weszła ;)

Sklejka to ogólnie wredny materiał, lubi się obskubywać przy byle wierceniu czy nawet sama z siebie na krawędziach :/ Za to był najtańszy i najszybszy w obróbce przy chwilowym braku narzędzi w domu ;)

W środku wszystko tip top (oprócz potka bo to chińszczyzna, nie miałem nic innego i w sklepach też pustki), nawet przewody zasilające to srebro (1.5mm2 które mi zalegało od jakiegoś czasu, więc właściwie też odpad) ;-)

dj_zibi
Powiem ci ze jakos tak gladziej graja sankeniki, jeszcze jak bede mial chwile to polutuje sobie cos dla porownania i poprzelanczam A/B zeby sie samemu utwierdzic w tym przekonaniu. Dzisiaj sobie zamienilem i slychac roznice, nie wiem skad sie to bierze.

Na pomiarach nic nie widać? Od zawsze lubiłem te Toshiby, mam nadzieję, że nie trzeba będzie żonglować tranzystorami końcowymi, żeby "zagrało" ;)

Ja toshiby ujarzmilem bocznikami na odsprzegach, inaczej sie nie dalo. Faktycznie toshiby byc moze sa troche bardziej precyzyjne, ale na pewno na nich moze byc rowniez wybitne granie.

U mnie 5200/1943 dają rady pod CFP, aż jestem pod wrażeniem, że tak prosta topologia może grać.

Marcin8395253
Wymiary ponizej:
a7f8ceea1644ef3c1d7f4fc903130fa7_1491074533.jpg

Calosc z IPSem wchodzi z malym luzem na radiator o szerokosci 30cm. Ja sobie kupilem po prostu plaskownik i do niego bede przykrecal radiatory.
Pozdr

Moze simialo przyjac 75VDC.
Z odpowiednimi tranzystorami + odpowiednie wygiecie nog mozna sie upchac na 100mm na wysokosc obudowy. Polutuje na dniach i przykrece to pokaze jak to zrobic.

Powrót