Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
To fakt .
Z drugiej jednak strony cena ewentualnych reklamacji może być większa .
Więc żyłowanie tranów to też nie jest dobry pomysł
Człowiek czyta tą dyskusje, potem patrzy na swoje BCki, 2Nxxxx i przeciętne rezystory z allegro... Jakoś tak smutno
Ja wlasnie ucze sie jak dziala proste zabezpieczenie pradowe (detektor przylutowany do obydwu rezystorow emiterowych), dzialac dziala ale jeszcze nie wiem na jaka wartosc go ustawic, na typowe zwarcie czy np na obciazenie 2R i np 50Hz z generatora.
Korekta ujemna jest w zupelnosci wystarczajaca.
Holgin
Nie przejmuj sie tak bardzo tymi szumami...
Nie martw sie to tylko taki szpan Cala audiofilskosc taka jest.
Nie jest to aż taki duży problem .
Pod warunkiem, że jest wystarczająco dużo wzmocnienia żeby nie obciążało stopnia napięciowego . ( ja zwykle daje potrójny darligton kosztem jest większe nasycenie niestety )
Większość prądu obciążenia płynie przez tranzystory końcowe i to ich rozrzut jest najistotniejszy .
@SA1507/3902 sa całe plastikowe te co mam mają zbliżone wzmocnienie i duże ponad 300. Natoniast kse340/350 te ktore mam mają bardzo duży rozrzut wzmocnienia 65/155 dlaego wolalby ich nie dawać.
To ja powiem, że da się jak każde skompresować zwykle wystarczy odp. dobrany kond między bazą-kolektorem tranów ogranicznika lub lub RC .Sinus powinien byc rowno obcinany bez oscylacji.
Takie jest do kitu bo przy dużych kątach fazowych się potrafi załączyć .tzw podcieta krzywa pradu
Ale musisz przyznać że wyglądają pro na płytceNie ma zadnej roznicy.
Nie przejmuje sięNie ma sie co tak strasznie przejmowac napieciem nasycenia
Jednakze nie daje aktywnego klampu pomiedzy bazami tranzystorow, jest to detektor pradu + odcinka na przekazniku, tak jak w amplitunerach (dolozona do zabezpieczenia DC).
To ja powiem, że da się jak każde skompresować zwykle wystarczy odp. dobrany kond między bazą-kolektorem tranów ogranicznika lub lub RC .
Takie jest do kitu bo przy dużych kątach fazowych się potrafi załączyć .
Lepiej zastosować dodatkowy układ który szybko odłączy obciążenie lub wyłączy wzmacniacz .
Takie jest do kitu bo przy dużych kątach fazowych się potrafi załączyć .
Lepiej zastosować dodatkowy układ który szybko odłączy obciążenie lub wyłączy wzmacniacz .
Nie przejmuje się
Wymiary w wykonaniu z ekranem magnetycznym zewnętrznym z blachy krzemowej - ok . 140/69mm.
Wypełnienie żywicą oraz otwór centralny montażowy pod M8-dodatkowa podkładka neoprenowa.
Cena dla 10 sztuk - 235 zł netto.
Wersja audio:
Obniżona indukcyjność, ekran zewnętrzny magnetyczny, selekcjonowany impregnowany rdzeń.
Odnośnie jakości wykonania nie będę się rozpisywał bowiem jest bardzo wysoka. Wyprowadzenia linkami.
Kolega lonevolf zamawiał z Badela transformator w hermetycznym kubku. W poście podanym poniżej zdjęcia:- ekran między stroną PRI a SEC,
- ekran magnetyczny przeciwzakłóceniowy
TRANSFORMATORY TOROIDALNE Audio z ekranem zewnętrznym,
wyprowadzenia linką LgY.
Zamówienie : min.10 sztuk
1. Moc 500VA , Pierwotne: 230V/50-60Hz ; wtórne : 2x44V
Cena za sztukę : 285,00 zł +VAT , zalany hermetycznie 313,00 zł+VAT
2. Moc 600VA , Pierwotne: 230V/50-60Hz ; wtórne : 2x44V
Cena za sztukę : 292,00 zł +VAT , zalany hermetycznie 319,00 zł+VAT
Forma płatności : przedpłata
Dostawa : na nasz koszt
Borys; będzie klasa D ? ![]() | ![]() |
Też uważam że trzeba okazję trafić, myślę że gavron coś o tym może powiedzieć