Czy taka opcja z tym radiatorem zda egzamin. Nie mam podkładek pod te tranzystory czy są one w tym przypadku niezbędne??
![]()
Żartowniś

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Czy taka opcja z tym radiatorem zda egzamin. Nie mam podkładek pod te tranzystory czy są one w tym przypadku niezbędne??
![]()
Jeśli masz 470R+120R to powinno wyjść w okolicach 6,15VDC. Ciężko rezystorami dobrać 6,30VDC.
Możesz spróbować z tymi wartościami 6.32V R1 = 370R, R2 = 1500R
Potrzebowałem awaryjnego wzamcniacza, wiec mosfet poszedł budki. Buforek, A9 i Toshibki![]()
![]()
Szkoda czasu na sam on/off z guzika, lepiej kup bistabilny, są też ładne. Zrób od razu na arduino, godzinę roboty ci to zajmie, koszt żaden a będziesz miał remote.na bazie jakiegoś arduino nano
Szukam jakiegoś gotowego modułu, który pozwoliłby mi na włączanie i wyłączanie zasilania za pomocą przycisku monostabilnego. Widzę coś takiego u Ciebie. Możesz podpowiedzieć co to za układ ewentualnie czego szukać?