Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Mam okazję porównać iAmp3 z A9 vs yamaha rx-v485 (stereo) . Wygrywa i-Amp, jest lepiej na basie i bardziej naturalnie, ale jakiejś kolosalnej różnicy w brzmieniu wg mnie nie ma.
Dzięki Borys, dobry projekt ..
Mam okazję porównać iAmp3 z A9 vs yamaha rx-v485 (stereo) . Wygrywa i-Amp, jest lepiej na basie i bardziej naturalnie, ale jakiejś kolosalnej różnicy w brzmieniu wg mnie nie ma.
Mam trafo 2x38v. Czy takie napięcie nie będzie za niskie dla OPS4 ?
Taka wypowiedź może wprowadzać sporo osób w błąd .
Mogą one stwierdzić że skoro nie ma dużej różnicy to czy jest sens "kombinować" .
Może opisz jakie źródło , kolumny i w jakiej materii zauważalne są różnice.
Myślę że przy nie wymagających kolumnach różnica może być nieznaczna , jednaj jeśli ta YAMAHA miała by napędzać kolumny wymagające prądowo to po prostu porównanie nie ma sensu.
Mam trafo 2x38v. Czy takie napięcie nie będzie za niskie dla OPS4 ?
I-ampy mogą konkurować z bardzo drogimi konstrukcjami. Jednak jest tyle kryteriów i obostrzeń do dopilnowania, że głowa mała. Sukces tkwi w szczegółach, nie tylko wzmacniacza, ale i systemu.
Kolega dzwiedziu sprzedawał OPS3 z Symetrii to kupiłem razem z radiatorami. Zasilacz 4x10mF z filtracją CRC leżał od jakiegoś czasu,ekranowane trafo EI ze starego niemieckiego wzmacniacza estradowego 2x35V także leżało od dłuższego czasu. Dziś poskładałem, wyregulowałem no i działa.
Niestety na razie jestem zawiedziony, znikły emocje z muzyki, jakoś tak płasko wszystko. Potestuję jeszcze inne wejściówki, może coś się poprawi...
U mnie w i-Amp3 (OPS3) trafo jest 2x42V 300VA. Wydaje mnie się, że konkurencja też nie śpi i robi coraz lepsze sprzęty...
Wracając do porównań dziś na tapecie BG9 Borysa vs OPS3 +IPS A9 Borysa.
Po pierwszych kilkunastu minutach odsłuchów skłaniam się ku wersji i-Amp3. Muszę przyznać, że różnice nie są duże - oba wzmacniacze grają na podobnym poziomie (yamaszka jednak bardziej odstaje) . iAmp wydaje mnie się bardziej poukładany i lepszy na basie stąd mój wybór, z kolei BG9 mam wrażenie, że jest bardziej szczegółowy ale przez to trochę bardziej ostry.
Ostatecznie - trzeba jeszcze raz posłuchać obu, bo wybór już nie jest taki prosty.
Borys – mam prośbę w zlokalizowaniu usterki w i200.
W weekend po długim i intensywnym słuchaniu wzmak się wyłączył – zapaliły się diody pro i dc/temp. Radiator był dosyć gorący. Wyłączyłem go na jakiś czas i zacząłem ponownie weryfikować ustawienia prądu spoczynkowego oraz temperatury – generalnie wygląda na to, jakby coś się stało z lewym kanałem, tzn. prąd spoczynkowy trochę „pływa”. Po stawieniu odpowiedniej wartości, po jakimś czasie (np. godz.) zmienia się, po ponownej korekcie jakiś czas jest OK, a po dłuższym czasie znowu się zmienia. W prawym kanale jest w zasadzie na tym samym poziome.
Jeżeli chodzi o rozkład temperaturowy, to wygląda on też inaczej niż w prawym kanale, gdzie wszystkie trany mają podobną temperaturę – w lewym różnica wynosi ponad 10st.
Prawy kanał:
Lewy kanał:
I200 pochodzi z zamówienia zbiorowego z modem na inną wersję BD139. - https://diyaudio.pl/showthread.php/28268-I200-kompletny-kit-do-złożenia?p=499900&viewfull=1#post499900
Problem występuje niezależnie od rodzaju ips’a – testowałem to na bolt’cie i A9.