gazela922
Sprawdz wartosc DC na wyjsciu wzmacniacza, moze cos powoduje zalanczanie sie zabezpieczenia DC.
Sprawdz wartosc DC na wyjsciu wzmacniacza, moze cos powoduje zalanczanie sie zabezpieczenia DC.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Już działa. Nie stykal jeden przewód i robił zamieszanie, organoleptycznie ciężko było wyczaić. Mam podpięty dac usb i iamp oraz podłączone słuchawki. Jest słyszalny szum w słuchawkach, np. W menu gry jakiejś jest inny w pulpicie inny etc. Iamp nie ma potka. Czego to moze być przyczyna?gazela922
niby czasem widać, że ludzie tak robią ale nie wiem czy docelowo to dobre rozwiązanie bo przewodność cieplna takiej taśmy kaptonowej to ok 0,3W/mk ....dla porównania podkładki ceramiczne to 25W/mk ...
Ceramiczne co zamawialiśmy są dostępne 1mm oraz 0.6mmNiby przewodność cieplna podkładek ceramicznych jest dużo większa od taśmy kaptonowej ale trzeba brać jeszcze jej grubość gdzie podkładki ceramiczne to 1.5mm a taśma kaptonowa 25um.
U mnie dystansy są na 35mm a goldpiny miały 38mm troszkę je skróciłemWidzę Fine Goldy jak w moim i100. U mnie nie zmieściły się pod standardowo tulejki 25mm i goldpiny 19mm. Jaki dystans dałeś? Pewnie goldpim 29mm i tulejki 30mm
To chyba działa dopiero na 90 stopni, zresztą Irek w uniampie ma właśnie na 90 i nic się nie dzieje z tranzystorami.Muszę więc pogmerać w układzie borysa, aby zadziałanie zabezpieczenia termicznego działało już przy 70 stopniach.
Cóż - mylisz się - porównaj schemat który wrzuciłem i który Ty wrzuciłeśJeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi.
DiscoLED
Jak zwiekszysz wartosc R52=10kR do dajmy na to do 15kR to zabezpieczenie temperaturowe zacznie lapac wczesniej. Termistory maja rozne charakterystyki i tak naprawde ciezko sie jest wstrzelic bardzo dokladnie.
Dla wersji mosfet pasowalo by ustawic conajmniej 100mA pradu spoczynkowego.
Napisz jakie P-mosfety uzyles bo domyslam sie ze irfp9240 - one beda wymagac troche wiekszego Vgs i dla nich faktycznie trzeba wymienic te reziki za ktore sie juz zabrales, brawo za ogarniecie tematu!.
[...]
Holgin
Diody LED w tym przypadku wez takie, ktore beda mialy Vf okolo 1,8V - 2V.
Tak jak kolega hablej napisal, dodatkowe zrodla pradowe biasuja diody zenera (ktore maja stanowic napiecie Vref dla komparatora). Schemat, ktory wkleiles to jest zasilacz stabilizowany takze wez na to poprawke, to nie jest multiplikator pojemnosci !! Multiplikator pojemnosci ma ''plywajaca'' referencje przed komparatorem i to jest glowna roznica.
Przyklad z biasowaniem zenerki ponizej, roznica jest naprawde spora.