Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
no widzę że nie są idealnie symetryczne ale możliwe że muszę wyregulować zasilacz.
Więc generalnie mam wsadzić reziki zamiast wejściówek i sprawdzić czy da się wyregulować napięcie na punktach pomiarowych biasu. Jeżeli wszystko będzie OK, zapinam IPSy i skręcam potki od biasu na minimum. Odpalam wzmacniacz i sprawdzam co się dzieje, jeżeli się normalnie odpali reguluje bias od nowa. Tak?
Na samych rezystorach zamiast IPS jest ok, na punktach kontrolnych pomiaru biasu jest napięcie. Wsadziłem do prawego kanału dobrą wejściówkę a do lewego rezystory i także jest OK więc jednoznacznie można stwierdzić że problem jest w jednym IPS. W tym momencie przychodzi mi tylko do głowy aby zapiąć obie wejściówki i badać napięcia na poszczególnych elementach i porównywać między dobrą i złą. Może coś poradzicie w których miejscach jest sens mierzyć. Może na początek bramki tranzystorów T5 i T6
Na samych rezystorach zamiast IPS jest ok, na punktach kontrolnych pomiaru biasu jest napięcie. Wsadziłem do prawego kanału dobrą wejściówkę a do lewego rezystory i także jest OK więc jednoznacznie można stwierdzić że problem jest w jednym IPS. W tym momencie przychodzi mi tylko do głowy aby zapiąć obie wejściówki i badać napięcia na poszczególnych elementach i porównywać między dobrą i złą. Może coś poradzicie w których miejscach jest sens mierzyć. Może na początek bramki tranzystorów T5 i T6
Ale to grało dosyć długo i było ok. Nagle jeden kanał zaczął po pewnym czasie grać cicho aż w końcu przestał się odpalać.
Tak zamieniałem to samo a grają może rok ale niezbyt dużo, zaraz fotki wrzucę. Gdyby zadziałało zabezpieczenie przed DC to chyba by się dioda paliła.
- - - - - aktualizacja - - - - -
https://www.dropbox.com/sh/xm9uz40fgqk5w22/AAAIA2s8W6jydv-2Hed20vCta?dl=0
Do tego złącza zalutowanego od spodu, i do masy na płycie głównej