Witam,
Przedstawiam wam moje prawie ukończone projekty.
większość modułów brałem od mateusza ( gavrona ) matway, ale też od Borysa ( lata temu

)
Od razu chciałbym podziękować Mateuszowi za wielką pomoc przy budowie tych klocków. Mateusz wszystko mi wytłumaczył i dobrał moduły do moich potrzeb.
Jakość modułów pierwsza klasa, użyte komponenty na najwyższym poziomie. Część lutowałem sam, część zlutował Mateusz.
W razie czego odsyłam do kontaktu z Gavronem ( Mateusz) przez forum lub zaglądnięcie na jego sklep internetowy, ma wszystkie nowośći pięknie opisane.
MATWAY ELECTRONICS
matway-electronics.pl
Nie mogę tez zapomnieć o Borysie jak jeszcze był aktywny na forum i Tomkowi, Bardzo dziękuję
Pierwszy to wzmacniacz zintegrowany na podstawie i-amp 200, barwy od e450, selektora od gavrona oraz zdalnego sterowania od Tomka
Obudowa z modushop, trafo około 250W 2x27V, użyłem takiego gdyż napędza on monitorki na mds08 4R a moc jest wystarczajaca.
zdalne sterowanie zrobione na podstawie projektu Tomka. Obejmuje włączanie i wyłączanie, sterowanie sellektorem 5ch oraz głośnością na potencjometrze alps z silnikiem.
Wyprowadzone wyjście z przedwzmacniacza z regulacją barwy i głośnością do zasilania dodatkowej końcówki mocy. Wyprowadzone wejście bezpośrednio na końcówke mocy I-amp 200. oraz dodatkowo wyprowadzony sygnał do analizatora widma akustycznego jako dodatkowego urządzenia. wyprowadzenia są zbuforowane wzmacniaczami operacyjnymi 1:1.
Drugi projekt to OPS5 na tranzystorach toshiby. Obudowa z modushop 5U, wersja dual mono. 2 trafa toroidalne poltrafo 2x50V oraz mocy 500W każde z ekranem magnetycznym.
Dwa zasilacze Ipsu v7 z capm każdy na osobny kanał. 2 soft starty od Borysa i 2 sterowniki wraz z wskaźnikami wychyłowymi z modushop. Moc zmierzona przy 8r około 230W na kanał.
Front panele to 3mm dibond z naklejonymi literkami wycięte laserowo. ( Trwaja prace nad frontpanelami z napisami w technologi UV. jeżeli to nie będzie trwałe pomyśle o aluminiowych i wydrukowanymi na nich napisami w innej technologii).
Projekty wraz z testami trwały kilka lat. Niestety nie powiem ile to kosztowało bo nie prowadziłem dokumentacji rachunków.
Całość gra znakomicie zero szumów, przydzwięków, syczenia czy buczenia. Jak wzmacniacze nie maja sygnału to w głośnikach jest cisza.
Mam tez prawie wszystkie wejściówki również od Mateusza. Bedzie wielkie testowanie
Jak macie pytania to piszcie postaram się odpowiedzieć

.