• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Za dużo rzeczy na raz próbujesz uruchomić - włączałeś samą końcówkę, bez przedwzmacniacza?

Ale to całkowicie normalne, że strzela w czasie przełączania sygnału - w końcu to przekaźniki.

Za dużo rzeczy na raz próbujesz uruchomić - włączałeś samą końcówkę, bez przedwzmacniacza?

Prawie nie szumi a podłączony telefon nie generuje trzasków.
I nie za dużo bo miała ta końcówka miała grać w takiej konfiguracji więc podłączyłem.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ale to całkowicie normalne, że strzela w czasie przełączania sygnału - w końcu to przekaźniki.

Strzał przekaźnika rozumie ale nie z głośnika, z innych wzmaniaczy tego nie mam.

No to nie pozostaje nic innego jak wróżyć.
Mnie się pomysły kończą a Ty w cale nie pomagasz.
W/g Ciebie jest wszystko proste, a jednak :-)

Miałem kiedyś podobny problem ale nie pamiętam co go rozwiązało.
Ja bym obstawiał za tym, że coś dobrze nie łączy bądź jest gdzieś problem z masą.
Jak masz masę gniazd RCA podłączoną?
Połączona masa dwóch gniazd i później przewodem do masy zasilacza czy dwa oddzielne kable od każdego gniazda.
Spróbuj może odłączyć te gniazda co masz i inne podłączyć tak żeby się nie stykały z obudową.

rca są odizolowane od obudowy i jedyny punkt styku z masą jest w punkcie styku masy wejścia.

- - - - - aktualizacja - - - - -

masa od zasilaczanidzie jednym kablem do punktu masy wejścia

W/g rysunku jest ok, w/g tego co piszesz to coś jest nie tak.
Jakie masz dc na wyjściu końcówek?
Pooglądaj jeszcze kilka razy połączenia wszystkie.
Poskracaj te przewody z zasilacza dając je pomiędzy gniazda wyjściowe a radiator, co jest tą skrętką połączone?

Mam kolejną tezę, czy takie dźwięki mogą wydobywać się z zabezpieczenia?
Pytam bo jak przekaźnik opóźnionego włączania głośników zadziała to też strzeli z głośników.

Powrót