• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

-testowałeś je na tym sterowniku?

Ja go testowałem, właściwie to mam go w P-7100. PCB jest trochę lipne, same problemy z nią były - łatwo piny się urywają, a raz nawet miałem jakąś dodatkową rezystancje pomiędzy przejściami co mi całkowicie zmieniało wzmocnienie w jednym wzmacniaczu operacyjnym.

Po poskładania układ trzeba przetestować od początku do końca, najlepiej oscyloskopem. Przywrócenie go do porządku trochę mi zajęło.

@Pteterycz

Gratuluję wykonania, piękny projekt :)

Witam , Zakończyłem w końcu remont, przez miesiąc praktycznie zero siedzenia przy kompie i zero projektów .
No ale w tym miesiącu raczej pod koniec wszystko ruszy , na razie muszę się przebić przez zastój i zaległości .

Wkońcu się zabrałem do uruchomienia odpaliło od kopa.

ozx1a248lnc77h46sxzz_1412442923.jpg

wtf68k22haj7uogiq77x_1412442912.jpg

Mam pytanie, ustawie u siebie w p4100 bias na 5mv po 15minutach wskoczy na 9mv od razu i tak dziwnie pływa, skręce na 5mv i znowu jest ok. Wyłącze, włączę ponownie dojdzie maksymalnie do 3mv i stoi, znowu musze podkręcić do 5mv , z 10minut jest ok potem nagle znowu skok na 8 lub 9mv. Normalne to? Czy anomalia?

Hmm.. radiator nawet po godzinie w "spoczynku" mam lodowaty, tranzystory tylko lekko ciepłe, zaraz po odłączeniu zasilania robią się zimne. Tranzystory mam przymocowane do płaskownika, płaskownik do radiatora.

Pilnie wydam: nówka transformator do p4100+kondy zasilania nippony 47000uf+radiatory+jeden sprawny kanał (drugi do zalutowania końcowe i sterujące, które dodaje w paczce). Innymi słowy pełen komplet. Cena mega promocja 1200zł.

Tulu ludzi kupiło sobie PCB i inne graty z zamówień inni na własna rękę. a nikt nie założył wątku w konstrukcjach ze zdjęciami w pełnej okazałości.

Panowie poprawcie sie ;)

Wstawi się, tylko czekam na mniejszą budę to porobię foto od początku do końca.
Po za tym widzę że co niektórzy szaleją z projektem na bogato :-)
Ale tak czy tak, mało ludzi się chwali postępami.

Większe a właściwie grubsze nie wejdą. Nie planowałem vu metrow i trafo umieściłem przy samym froncie. Dodatkowo nie ma potrzeby profesjonalnego cięcia frontu, wystarczą twa proste otwory o określonej średnicy. Zaryzykuję ;-)

gdzie to można kupić odkupić zamówić ???

u mnie leży płytka niewykorzystana z zoblem, dc i sterownik wycieraczek mogę odstąpić jakby by ta wersja odpowiadała.

jeszcze płytki poza budą narazie.
softstart, zobel, zab-sterownik, ster-pga

Ostatnia edycja:
Ogólnie będę miał jeszcze pcb na tych upckach, z tych starych co kiedyś w merkarze zamawiałem zostały mi 4 szt .
Teraz te pcb powinny wychodzić cenowo ok 10 zł - wersja v-4 - Jeszcze dziabłem tam trochę poprawek .
soft starty to będzie coś takiego .
.
Dwa przyciski jeden zał manuał a drugi od zaprogramowania pilota .

Sterowniki wersje v-3 też już pod koniec miesiąca będą ukończone - kwestia oprogramowania i będę miał pcb do nich - złocone całkowicie pokryte solder maską .

Kwestie obudów jeszcze nie dokończyłem ale tez będę miał , zaprojektowane od podstaw obudowy .
Jak zrobić to takie konkretne, Radiatory będą odlewane według mojego projektu .

Machnę jak wszystkie projekty pokończę legal sklep internetowy i będziecie sobie mogli kupować co chceta, obudowy radiatory, trany , płytki , i diabli wie co jeszcze .

Ostatnie ujęcia i przymiarki 7100.
To ostatnie sztuki -będą grały w mostkach...
Można narzekać na te budy z modu,ale szczotkowanie i anodka jest cudna !

Powrót