• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Do 7100 specjalnie nie zamawiam z solder maska - tak się lepiej błyskają :)
P-4100
A-45 ale została mi tylko jeden kpl
E-550 te pcb są robione tak ze można że można je poł z ukł wejściowym odwzorowując A-35 .
E-450 .

No i jeszcze przedwzmacniacz z tym całym awa - agawa HE HE . ale to pisać do mojego kolegi Damiana .
Nie maiłem nawet czasu złożyć swojego .

No i jeszcze coś tam będę miał , zamówiłem trochę pcb do takich znacznie prostszych układów na bazie 407 tylko troszkę go zmodyfikowałem , głownie kwestie stabilizatorów w zasilaniu , zresztą pokarze jak dojdą .
Prosty tańszy i tez powinien bardzo przyzwoity .

Diabli wiedzą czy niebawem mi odbije :) i nie sprowadzę pół kontenera radiatorów pod te 7100, robionych na zamówienie z formy i projektu jaki im wyśle . Gdym tak zrobił to uzyskana cena była by prze zajebista .
Poschodziły wszystkie prototypy paneli i obudów wykonanie rewelacyjne . Musze jeszcze trochę posiedzieć w inwentorze po dokańczać wszystkie te ustrojstwa panele itp .

Ogólnie mam już opracowana koncepcje wzmacniacza , na razie jeszcze troszkę w głowie , trzeba to do realizować .

Ostatnia edycja:
a jest mozliwosc nabycia kitu do ukladu zabezpieczen czy tylko samo pcb a reszta we wlasnym zakresie juz??

- - - - - aktualizacja - - - - -

p7100 fajnie wyglada ale koszt napewno duzo wyzszy w zlozeniu takiego ustrojstwa:) ale mamy pewnosc ze wzmanciacz musi wysterowac w pelni kazdy rodzaj kolumn ale wg mnie na warunki domowe czy mieszkalne to juz za mocny klocek i prądozerny:) ale co kto lubi:)

Fajnie to będzie wyglądać :)

Jakie jest jałowe napięcie tego transformatora? Ktoś mierzył?

Pytanie z innej beczki. Gwintował ktoś coś w tych radiatorach z modu ? jest to wykonalne ? nadaje się ten stop alu do gwintowania czy lepiej na wylot wiercić i skręcać.

Pytanie z innej beczki. Gwintował ktoś coś w tych radiatorach z modu ? jest to wykonalne ? nadaje się ten stop alu do gwintowania czy lepiej na wylot wiercić i skręcać.

Nie ma problemu z gwintowaniem. Chociaż osobiście nie stosuję tego zabiegu. Preferuję płaskownik, zawsze się sprawdza i nie ma problemów z odprowadzaniem ciepła.

Świetnie się prezentuje, pójdzie na proszek?

Przecież to jest wewnątrz i tego nie widać. Po prostu strata pieniędzy.

pewnie to duraluminiu pieknie sie gwintuje tylko trzeba pamietać o chłodzeniu.
Świetnie się prezentuje, pójdzie na proszek?
Dzieki! ładnie sie swieci nie bede ruszal ;)

btw .. dlaczego nie inwestujecie w miedziane płaskowniki ? jest znacznie lepsze niż alu w tym przypadku

Inwestujemy, tylko będziemy się chwalić jak skończymy (a to jeszcze trochę potrwa)

4gxizgq97vf1e7sg5ret_1410596682.jpg

a hm skad bierzecie wogole takowe płaskwniki mozna je dostac a castoramie praktikerze itp ??

- - - - - aktualizacja - - - - -

i niech ktos mi powie ze nie warto składac :P http://allegro.pl/accuphase-p-4100-nautilus-krakow-ul-malborska-24-i4601881183.html

Powrót