• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Akurat ta do 450 to dokładnie ta:
Pesante dissipante 04/300N - panel 10mm - czarny [1NPD04300N]...chyba jedna z tańszych z modu nadających się do klonów accu :)

A czy ten radiator z modu 300x40x120 jest wystarczający dla e450 czy dac lepiej 300x40x165 ??
Osobiście dałbym ten wyższy 165 ale nie sprawdzałem na tych które wymieniasz,bo do tej pory 450 pograła u mnie troszkę dla testu na radiatorach 400x40x210mm a te jak wiadomo schłodzą nawet 7100...

Właściwie wszędzie szkłoflex - jest niezniszczalna nawet jak spalisz taka izolacje żywym ogniem to siatka z włókien szklanych zostaje nietknięta - spłonie folia .

pany chciałbym trafo zamówić wystarczy ze tak napisze??
transformator zalany w obudowie hermetycznej
600 VA
Primary 230v
SEC I 42-0-42
SEC II 52-0-52
SEC III 12-0-12

Dla każdej sekcji musisz podać moc, bo podzielą Ci po 200W na każdą sekcję, a chyba nie o to chodzi.

Dla każdej sekcji musisz podać moc, bo podzielą Ci po 200W na każdą sekcję, a chyba nie o to chodzi.

ok już chyba kumam:P to jeszcze raz
630 VA
Primary 230v
SEC I 42-0-42 530wat
SEC II 52-0-52 80wat
SEC III 12-0-12 20wat

teraz dobrze?? chyba że macie jakieś propozycje trafo chce zamówić z http://www.badel.pl/

ok już chyba kumam:P to jeszcze raz
630 VA
Primary 230v
SEC I 42-0-42 530wat
SEC II 52-0-52 80wat
SEC III 12-0-12 20wat

teraz dobrze?? chyba że macie jakieś propozycje trafo chce zamówić z http://www.badel.pl/

Przynajmniej Ci buczeć nie bedzie i nie będziesz długo czekać na realizacje :) Ja brałem 3 trafa z toroidy i wszystkie 3 buczały, masakra.

Nie wiedziec dlaczego toroidy w podstawowej wersji z toroidow zawsze bucza, kwestia jak mocno. A popdstawowe z innych firm raczej nie warcza wogóle.

Witam potrzebuję opisu i spisu części dom złożenia płytki przedwzmacniacza acu -408.Ma może ktoś?Mam tylko surową płytkę.

Próbowałeś dać dc blockera?
Albo coś z sieci sieje albo po prostu masz pecha.
U mnie żadne z traf audio nie brumiało ale te same trafo u innych brumi.

Powrót