• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Możliwe, tzn ma się tylko coś ładnie bujać?

Spytaj producenta bo tam są takie same wsadzone:
87439d1335555101-accuphases-venner-accuphase-e-460.jpg

;-)

To już sami sobie będziecie zamawiać co tam chcecie (min. te wskaźniki) :)

My tego zamawiać nie będziemy.

Nie na temat...
Spytaj producenta bo tam są takie same wsadzone:
Nie oglądałem uważnie oryginału. Zawsze wydawało mi się, że w końcówkach i integrach były wskaźniki pokazujące moc, a tu proszę jak w magnetofonie, słusznie, przesterowanie ważniejsze niż moc.

Pany takimi rzeczami jak estetyka będziemy się zajmować później, ważne żeby grało bo to chyba priorytet hmmm ?:thumbup:

Chińczyki maja chore ceny tych vu-metrów , wyprodukowanie takiego wskaźnika u nich zapewne mieści się w złotku w przeliczeniu na pln .

Co do kitów nie będę się jednak tym zajmował , jeżeli każdy chce coś innego , trudno .
Tranzystory końcowe będę miał po 12 zł para po dwie identyczne parki na kanał .
Resztą nie będę się zajmował niestety rezygnuję .

Zasilacz wam mogę zrobić dowolny , wbudować na ta płytkę najzwyklejszy protektorek na upcku , ogranicznik prądowy można zrobić na transoptorach , wejście na bimetal , można dorzucić jeszcze tego ta7318 do wskaźników , wszystko na jednej płyteczce . Więcej raczej wam do szczęścia nie będzie potrzebne . Pcb jednostronna będzie kosztować przy takiej sporej ilości parę złoty ok 20-30 zł .

Z naszej strony kity będą, tylko na spokojnie.
Raczej się nie śpieszy, załatwmy najpierw pcb i odpocznijmy.
Trzeba pmyśleć jak to tanio i dobrze załatwić :-)
Na pewno każdy będzie zadowolony.

dzwiedziu, wierzę że przygotujesz optymalny jakościowo i cenowo kit, aby większość zadowolić (wszystkich się nie da ;) a niezadowoleni kupią części sami) trzymam za Ciebie kciuki :)

Ja bym proponował zrobić jeszcze płytki zasilacza, barwy, pre, zabezpieczeń, o których wspomniał jaskiniowiec dziś i chyba na początku wątku.
Skoro zamówiliśmy ponad 100 zestawów stereo samych końcówek, to myślę że i na powyższe układy znalazłoby się trochę chętnych.
Żeby ograniczyć ilość wysyłek to wszystkie płytki mogłyby być wysłane jednym listem, a kto będzie chciał kit to razem z nimi.

A zamawianiem traf, radiatorów i obudowy proponuję zająć się na samym końcu, bo najpierw należałoby chociaż wzmaka polutować.

Dzięki :-)
Do barwy będzie nowa, dwustronna, mniejsza pcb.
Pre Jaskiniowiec robi, klon c-2810 po za tym są już z 406 i 408, a zasilacz z zabezpieczeniami oferuje teraz, tylko trzeba zdecydować czy chcemy i jaki.

Ostatnia edycja:
OK, na barwę czekamy.
3 pre do wyboru, możesz napisać czym się różnią i który najlepszy do E-450?
Zasilacz zaproponujcie z jakimś kompletem przydatnych zabezpieczeń, ja nie wiem co warto mieć a co sobie odpuścić.
Może tam nawet być to sterowanie wskaźnikami, mi raczej niepotrzebne, ale jak to podniesie koszt płytki o parę PLNów to jakoś to przeboleję ;) a parę osób się ucieszy.

Moim zdaniem na jednej płytce powinien się znajdować (kompleksowo):
- zasilacz
- protektor
- soft
- ta

Jeżeli to jest wykonalne i bedzie działać OK to jeżeli za PCB wyjdzie 15zł więcej to chyba nie dużo jak za to, że wszystko będzie na jednym pcb...

Nie chce mieszać ale odnośnie zasilacza z zabezpieczeniami i innymi bajerami to proponuję zrobić to wszystko na osobnej PCB, a sam zasilacz ew osobno, nie każdy będzie chciał stosować kondensatory na PCB, niektórzy zapewne zastosują śrubowe duże "puchy"

Ostatnia edycja:
Jestem podobnego zdania jak gucio - zasilacz każdy sam ogarnie na kondensatorach jakie uzna za stosowne.
Ja proponuję dwa pcb: 1. regulacja barwy 2. kontrola wskaźników wysterowania wraz z zabezpieczeniami.

Powrót