• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Rowery i akcesoria

Osobiście też jestem zmuszony dość mocno podnosić siodełko chociaż rama ma 20" no i przy dłuższej jeździe odczuwam ból w nadgarstkach.

Prawdopodobnie masz złą pozycje lub za duży rower. Ludzie mają ogólna tendencje do kupowania za dużych bike'ów. Wysokość kierownicy moim zdaniem tu nie ma wielkiego znaczenia, nie na ból nadgarstków a prędzej pleców. Wysoka kierownica która jest daleko nadal jest daleko a nie bliżej.
Jeżeli czujesz nadgarstki to chyba jesteś rozciągnięty i ręce gna się w nadgarstkach. Mając bliżej kierownice można mieć nisko i nie odczuwać dyskomfortu (no może poza plecami ;-P ).

Np u mnie wysokość siodła do kierownicy wygląda tak i jakoś nie bolą mnie nadgarstki:
rower008x.jpg

Poza tym po jeździe musi coś boleć bo inaczej znaczyłoby że lipę odwalałeś a nie jazdę ;)

A ja mam siedzenie tak :)
Aha i SPD jak najbardziej polecam. Przyspieszenia na prostej czy pod górę o niebo lepsze niż przy zwykłych platformach. Komfort pedałowania zdecydowanie lepszy
Pozdrawiam już 900km w sezonie :)

Załączniki

• Kopia DSCN6096.jpg
    Kopia DSCN6096.jpg
    100.2 KB · Wyświetleń: 0
BraWo, nie gniecie cię w dziwnych miejscach tak okrutnie wysoko ustawione siedzenie?
Ja wróciłem pół godziny temu z 1,5godzinnej przejażdżki. W lesie po deszczu świetnie pachnie, a na polach mgła też świeże zapachy niesie. Polecam jazdę po 22, ruchu na drogach coraz mniej i spokój wszędzie.

Od kilku lat eksploruję te okolice, ale w każdym sezonie znajduję coś nowego. Na zdjęciu widok na koryto Wisły i Lasek Wolski z urwiska kamieniołomu w podkrakowskim Bodzowie.

Załączniki

• Z Bodzowa.JPG
    Z Bodzowa.JPG
    94.9 KB · Wyświetleń: 0
BraWo, nie gniecie cię w dziwnych miejscach tak okrutnie wysoko ustawione siedzenie?
Ja wróciłem pół godziny temu z 1,5godzinnej przejażdżki. W lesie po deszczu świetnie pachnie, a na polach mgła też świeże zapachy niesie. Polecam jazdę po 22, ruchu na drogach coraz mniej i spokój wszędzie.

No właśnie nie :) Mam długaśnie nogi i z tąd taka pozycja na rowerze.

Jazde po lese dobrze wspominam do momentu jak nie wyrobiłem i zachaczyłem kierownicą o pień drzewa ale to było już daaawno

pozdROWER

Witam i dołączam do szanownego grona miłośników dwóch kółek.
Ja też jeżdżę z siodłem wyżej kierownicy i nic nie boli czy coś. Tak wygodnie.
Ale pewnie niedługo będę zmieniał sprzęta na coś karbonowego (jak styknie biletów NBP).
Tu fotka mojego niezawodnego jednoślada:
DSC00732.jpg

piatkowa koszalinska masa krytyczna

my + sasiad (ten od malucha, jetty a teraz ma 125p ;) )

a te dwie maja taki sam rower jak moja :D

Ale macie Paweł fajnie w Koszalinie, u nas takich rzeczy się nie organizuje, a szkoda :(

Widzę rozrzut niezły w rowerach, kolega w niebieskiej koszulce jakimś oldskulowym, a Pan w jaskrawej za nim już full profeska przygotowanie :)

Ale macie Paweł fajnie w Koszalinie, u nas takich rzeczy się nie organizuje, a szkoda:(
Panie, pan nie nie siej propagandy, bo u nas też takie "hapeningi" organizują;). Właśnie w piątek, gdy spieszyłem się na dworzec, Basztową zablokowały setki przejeżdżających ze Sławkowskiej rowerów:angry:.

A jaki polecili byście przedni amortyzator w cenie do 500 pln... Składam właśnie rower. Szukam przedniego widelca z amorkiem do kół 29 cali...

obejzalem sobie ten filmik

i zwrocilem uwage na pedaly
oni trzymaja sie bardzo dobrze a wcale nie maja SPD!
przyjzalem sie dokladniej i jezdza na platformach.

czy ktos mial/ma stycznosc z takimi pedalami?

ja mam problem z moimi. nawet zmiana przelozenia powoduje ze noga mi przeskakuje na pedale :/

Powrót