• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Rowery i akcesoria

panowie potrzebuje rowerzyka :D rower ma sluzyc do jazdy na codzien na silownie czy przejażdżki po miescie. uzywany bedzie w sumie sporadycznie. Mam na wydanie jak najmniej :D zalozmy budzet 1000-1500pl by kupic cos sensnego :P na codzien jezdze autem ale raz na jakis czas ze znajomymi mozna rowerem sie wybrac. patrzylem w nizsze modele meridy co o tym sadzicie?

Nie na temat...
haha, nieee - to u kumpla 6 lat temu, po prawej na materacu lezy holton 400 ktory jest teraz w moim subie, pierwsze uruchomienie - ten srut to kolegi, co nie przywiazuje uwagi do "jakosci" - wiesz, byle by bylo

pierwsze rany od platform
wypad do lasu? wypadek?
nieee! prowadzilem rower z zakupami w reku ;]
i najechalem sobie pedalem na lydke :/

wtedy bym napisal: "polamalem drugie biodro bo przed pasami nie zdazylem sie wypiac" :p

---------- Post dodany o 11:20 ---------- Poprzedni post o 11:18 ----------

mialem napisac w srode ale zapomnialem

wakacje, wiec i sezonowe ulewne opady deszczu...
zamowilem peleryne na rower http://allegro.pl/peleryna-rowerowa-rower-plaszcz-przeciwdeszczowy-i3373039794.html
bo jadac w srode do pracy zlapala mnie taka ulewa ze jedyne co mialem suche to tylek od siodelka :/

Dlatego SPD rulez!

No tak nie całkiem, bo uderzyć się można czymkolwiek wystającym.
Ostatnio jak wprowadzałem rower po schodach osiedlowych (prowadziłem go po tych rynienkach dla wózków), podbiło mi tylne koło (zjechało z rynienki, wpadło na ostatni schodek i podbiło do góry) i końcówką osi od piasty dostałem w łydkę.
Mój rower waży 17,8kg, ból straszny, obdarta skóra, ślad miałem jeszcze kilka dni po zajściu.

Moje platformy Dartwoora mają wystające wkręty imbusowe, raz się nadziałem łydką gdy po skoku noga mi zeszła z platformy... nie chciał bym tego powtarzać.

Plus spd jeden z wielu to na pewno zmuszają do nauki kontroli nad rowerem i równowagi w wielu sytuacjach.

Marian racja ale odnosiłem się do konkretnej sytuacji związanej z rodzajem pedałów. Jakby nie było od dostania takimi platformami jak sam wspominasz można mieć na łydce efekt "operacji na żywo" (tez to miałem) przy spd najwyżej siniak. Od 7 lat jeżdżę na spd, w warunkach od goraccego asfaltu po warunki górskie zimą... nawet nie myślę o powrocie na platformy. Warto przemyśleć, ewentualnie pożyczyć od kogoś i pojeździć.

Panowie takie pytanie mam bo ja sie nieznam na rowerach może ktoś zna taki przypadek:
Kupiłem przerzutki tylne do roweru zamontowałem wyregulowałem w miarę niby jest ok. Problem polega na tym że na ostatnim 7 biegu jak pedałuje to przeskakuje; przeskakuje też na np. 3 lub 4 jak mocno depnę na pedał (tylko na 1 nie przeskakuje...) zębatki z tyłu są raczej jeszcze w porządku.

Powrót