• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Rowery i akcesoria

A co tam ma się popsuć? Nie wymieniałem chyba 10 lat i dalej całe
zwieksza sie tarcie linki wewnatrz
albo slizgi sie wycieraja do zera, albo linka rdzewieje czy zbiera sie kurz

Lepsza benzyna ekstarkcyjna albo lepiej nafta.
benzyna odpada - za sucha
zawsze mialem nafte, ale ropa taniej wychodzi w zakupie i latwiej to dostac ;)

co do telefonu - dobry uchwyt na rower ktory utrzyma nam dobrze telefon kosztuje chyba wiecej niz licznik ;)
ale jak brac licznik to nie najtanszy. trzeba sprawdzic co bedzie nam potrzebne i w jakich warunkach bedziemy go uzywali
ja na przyszla zime bede zmienial licznik bo na mrozie juz kompletnie nie reaguje i nic nie nabija :(

jak najbardziej polecam licznik.. Jakbym miał odpalać gps za kazdym razem kiedy jade do pracy i na powrot, i na kazdy wyjazd do sklepu to masakra.. poza tym sciagac za kazdym razem rekawiczki (uzywam caly rok z dlugimi paluchami) do obslugi smartfona tez nie jest wygodne..
Pawel, mam sigme bc1106 od 4 lat.. poniezej 5 stopni troche wolniej odswieza sie ekran (przy -15 cyferki przenikaja przez siebie :D ) jedyne co to po zimie bateria sie do wymiany najczesciej nadaje :P

Ostatnia edycja:
Z licznikiem widać jak na dłoni prędkość czy tam inne parametry jazdy, bez niego jakoś nieprzyjemnie. Poza tym mam starszy telefon i takich bajerów nie ma.

Co do licznika, najfajniejsze jest przekręcane mocowanie Sigmy, tylko te najtańsze mało funkcji mają.

Ja mam licznik za 25zł z Tesco i daje radę :) Ma wszystko co potrzebuję :)

Ja mam licznik za 25zł z Tesco i daje radę Ma wszystko co potrzebuję
a ja mam krossa za 35zl i brakuje mi jedynie podswietlenia, moze czujnika temperatury i narzekam wlasnie na te mrozy :/
ale wiekszosc elektroniki nie daje rady na mrozach :/

najwazniejsza rzecz w licznikach to auto-on i dobry wyswietlacz!
wiec najlepiej jak go zobaczysz przed zakupem

Marian, napisalem przeciez, ze mam sigme bc 1106 - ona nie ma gps. A to o wlaczaniu gpsu chodzi o smarfona. Odpalam sports trackera jedynia jak jade na wycieczke/w trase, na dojazdy do pracy czy do sklepu nie wlaczam nic takiego ;)

A to o wlaczaniu gpsu chodzi o smarfona. Odpalam sports trackera jedynia jak jade na wycieczke/w trase, na dojazdy do pracy czy do sklepu nie wlaczam nic takiego

Dlatego trochę nie rozumiem wpisu:

jak najbardziej polecam licznik.. Jakbym miał odpalać gps za kazdym razem kiedy jade do pracy i na powrot, i na kazdy wyjazd do sklepu to masakra.. poza tym sciagac za kazdym razem rekawiczki (uzywam caly rok z dlugimi paluchami) do obslugi smartfona tez nie jest wygodne..

Po co włączać taką funkcję w telefonie podczas jazdy do pracy czy sklepu?
Jak się ma licznik to ok, po to on jest aby był włączony, nawet tylko po to aby sobie popatrzeć jak mryga (bo też lubię)... ale telefon? nie rozumiem.

Co innego na wycieczkach w nieznane okolice.

Ja mam Speedmastera 5000, dostałem go za darmo, założyłem i tak się ostał.
Ale w tym roku planuję kupić coś lepszego, coś co będę mógł dobrze ustawić i co będzie miało więcej funkcji.
Ale

Też taki dostałem i to albo podróba Sigmy, albo wyprodukowany w jednej fabryce, bo nawet pasuje do podstawki z Sigmy, licznik ok, tylko brakuje paru funkcji.

Chłopaki a może ktoś z Was mial przyjemność z licznikiem VDO M3 w wersji przewodowej? Albo z którymkolwiek VDO z serii M? Szukam opinii n/t tego sprzętu.

W liczniku z LIDLa też, mam taki do starego roweru, bezprzewodowy i nawet temperaturę mierzy...

Ale to jakiś starszy, nie wiem jak z tymi nowszymi, tamten ma 2 wady, trzeba wcisnąć przycisk przed jazdą i trochę luźny, ale podklejenie taśmą izolacyjną to poprawiło.

Pozdzierałem naklejki ,które były na obręczach i się ukazało małe pękniecie. Na 90% jeździłem na takim kole (przednie) przez cały zeszły rok.

Jest tragicznie, czy można jeszcze bezpiecznie pojeździć?

Powrót