• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Rowery i akcesoria

pierwszy raz od roku pojechalem do pracy na pierwsza zmiane
po przejechaniu polowy drogi dojechalem do ostrego zakretu w lewo. wygladam czy nic nie jedzie - pusto. skladam sie wiec do szerokiego wejscia w zakret... i GLEBA!
nie mialem pojecia ze jezdnia moze byc oblodzona!

drugie biodro uszkodzone podobnie jak poprzednio. oby tym razem szybciej sie goilo i bez komplikacji :(

jak znowu bede musial lezec w lozku 2-3 miesiace to sprzedaje rower!

1,5 roku temu mialem wypadek gdzie zatrzymalem sie biodrem na samochodzie.
w szpitalu mowili ze to tylko zbicie, ale lezalem w lozku ponad 2 miesiace i nadal boli

tym razem bol byl mniejszy wiec mam nadzieje ze faktycznie tylko zbicie

No ale to co w końcu stwierdzili z tym biodrem, że do dzisiaj boli ?
bylo podejzenie pekniecia panewki stawu biodrowego i po ok 2 miesiacach leczenia (+ 2 tygodnie lezenia wczesniej) wyslali do pracy
z czasem robilo sie lepiej, ale od dzwigania i stania bole wracaly

teraz wkurzony poszedlem po skierowanie zeby sie dowiedziec czy tak juz bedzie czy da sie cos z tym zrobic
no i wizyta dopiero w maju ;)

Chopaki, jak odkręcić zardzewiałego nypla? WD-40 nie daje dużo a nie chcę uszkodzić szprych, bo są w dobrym stanie tylko nyple zardzewiałe.

Jeśli obręcz zardzewiała i nypelki też to te szprychy w dobrym stanie napewno nie będą. Tak jak już napisano - nie jest to duży wydatek a będziesz bezpieczny.

Nie na temat...
Paweł, jak czytam jakie masz/ miałeś przygody na rowerze to powiem że albo masz takiego wyjątkowego pecha albo sam się prosisz o takie gleby

Ja wczoraj odebrałem swoje CUBE'a z serwisu. Trochę części trzeba było wymienić, z ciekawostek to w suporcie miałem garść piachu? ziemi ? i jakiegoś mazidła :)
Dlatego wymieniono na nowy. Oprócz tego nowe opony, dętki, klocki hamulcowe, łańcuch linki i pancerze od przerzutek. Wyczyszczone i nasmarowane piasty z przód/tył oraz stery. Wszystko pięknie hula, dosłownie jak nowy. Zrobiłem małą rundkę wokół osiedla i czekam na +10 i suchy asfalt :)

pozdROWER :thumbsup:

Panowie co piszą, że Paweł prosi się o gleby - proponuje kiedyś w zimie się przejechać na rowerze :) Często refleks i równowaga potrzebna taka jak do spacerowania po linie :P

Na lód nie ma mocnych.
jest metoda ;)

2007_12_11968961924_1229_Marathon_Winter3.png

Ostatnia edycja:
Witam

Czy ktoś z forumowiczów chętny jest na wyprawę rowerową? W planach mam jechać Polskim Busem do Pragi i wracać do Polski przez Wiedeń - Bratysławę - Budapeszt - Polska (Pomorskie). Wychodzi ok. 1600km. Zakładam 16 dni na tą wyprawę, trasa dokładnie nie ustalona, noclegi na dziko. Termin dla mnie obojętny ale w lipcu,sierpniu tylko. Chętnych zapraszam na PW

Ostatnia edycja:
Powrót