Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
I jeszcze jedna wazna rzecz przy zakupie roweru bardziej miejskiego. Nie dac sobie wcisnac kol w dynamo w piascie. Taki rower ma wyraznie wieksze opory toczenia. Dzis w dobie baterii litowych i diod, dynamo to juz przeszlosc.
Rower rowerem a kierowca tego roweru ? Nie jesteś cięższy od dziewczyny ? :> Jak ma się waga całości ? Ułożenie sylwetek ->aerodynamika ?nie wiem czy to wina dynamo, czy jakosci lozysk w piastach, ale mojej dziewczyny ciezszy giant ma wieksze opory toczenia niz moj author.
jedziemy z gorki obok siebie i mimo ze nic nie robie to wyraznie przyspieszam!
a przeciez mam opony o wiekszym oporze toczenia
http://allegro.pl/niemiecki-meski-rower-kola-28-cali-deore-xt-hit-i4038346160.html http://allegro.pl/lekki-ladny-solidny-trekking-comfort-28-i4023426450.html a taki / tego typu wynalazek nie sprawdzi sie w miescie i na jakis spacer do parku? mysle ze blotniki i oslona na lancuch musi byc, nie moge byc ufajdany po zejsciu z maszyny;P
jestem ciezszy, ale nie az tak duzo. ona ma ciezszy rower...Rower rowerem a kierowca tego roweru ? Nie jesteś cięższy od dziewczyny ? Jak ma się waga całości ? Ułożenie sylwetek ->aerodynamika ?
A nic z podobnych rzeczy! Chyba że jeździłeś na takim rowerze gdzie konusy, bieżnie, kulki były wyjechane na maksa w takiej piaście- to tak. Ale jeśli taka piasta z dynamem jest odpowiednio serwisowana to nie wiem o jakich Ty oporach tocznia mówisz ?
czy ktoś mógłby mi poradzić jaki rower kupić? potrzebuje sprzętu na dojazdy do pracy (ok 2km w jedna stronę) typowo miejskie zastosowanie i od czasu do czasu spacer z narzeczoną. Chciałbym kupić coś używanego, nie drogo i dobrego ale zupełnie nie mam pojęcia o rowerach.
mam 173cm jeśli to istotne![]()
pomożecie?)
Mam sasiada, ktory wiecej robi km rowerem niz ja samochodem. Kupil sobie taki rowerek na kolach 28 z dynamo piasta. Jezdzil jedzil jezdzil, ale cos mu nie gralo, az w koncu zmieni kolo na zwykle, bez dynama. Roznica dla niego byla ogromna. Z pewnoscia nie byl to problem lozyskowania, tylko oporow dynama. Nie mowiac o tym ile taka piasta wazy, a musi sie ona obracac.
Ja jestem zwolennikiem prostych i lekkich rowerow. Lampke to sobie wezme w kieszen jak bede mial taka potrzebe. Jak ktos jezdzi po bulki do piekarni, to nie odczuwa roznicy i przecietny rower bedzie dla niego wystarczajacy.
od 2 lat jezdze na tanszych przerzutkach i szczerze mowiac amator nie zauwazy roznicyprawdopodobnie kupi jakiegoś CUBE'a, z dość niską klasą osprzętu (Acera, albo Altus)