tomq88 -owszem, słuchałem tej wstęgi dość krótko, ale jej dźwięk mi się podobał. Jej pomiary, które KRzysiekA opublikował na AS też są ok, więc dlaczego badziewna wstęga?
wątpliwej jakości szerokopasmowiec -pomiary również nie wyglądają źle, a po odfiltrowaniu raczej spełni swoje oczekiwania.
średniak nie będzie siedział w takiej linii jak rysowałem -to było tylko
pytanie czy warto
cieszę się, że ktoś zauważył, że z filtrami I rzędu dałem sobie spokój

300Hz odcięcie dla basowca -wow, nareszcie coś zgodnego z prawdą -tak uważam, że uda mi się odciąć go w tej okolicy. Niby dlaczego miałoby się nie dać? Bez przesady -zniekształcenia przy 300Hz raczej nie są zbyt duże w tym głośniku. Nie ja jeden tak robię
wiem po co robi się wyrównanie czasowe -pytałem tylko czy to tak mocno słychać, bo nigdy akurat nie porównywałem z i bez, a niewiele firm nawet to stosuje.
zwrotnica aktywna może kiedyś będzie, to prawda, ale nie daje się za nią pociąć, bo aktywnej faktycznie jeszcze nie robiłem. I nie dlatego żebym był aż taki cienki z elektroniki, samemu budując wzmacniacze itd. Po prostu biorę taką możliwość kiedyś pod uwagę, że docelowo, za jakiś czas może będą aktywne zwrotki.
konstrukcja wzorowana... -Hmm, Audi A4 też jest wzorowane na A8, prawda?

A to, że wymiary inne, silniki itd, ale wzorowane jest

cicho jest widzę pojęciem względnym, ale skoro lepiej się z tym czujesz, to niech będzie, że ma sobie cicho plumkać
PS ktoś z Was słuchał wstęgi Daytona lub tego szerokopasmowca TB lub SB34?