Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witam wszystkich , jestem tutaj nowy. Zpolecenia kolegi z innego forum ,przychodze tutaj z pytaniem do Pawla S.
Wiec kupiłem wczoraj głośniki B&W DM2000 .
Okazało się ze jeden jest uszkodzony. podczas grania wydobywa się dźwięk jakby ocierał o cewkę. Słabo słyszalny ale jednak zakłóca. próbowałem odwrócić głośnik o 180 stopni, ale bez zmian.
Chciał bym go da c do naprawy , jeśli to możliwe przywrócić do stanu oryginalnego.
![]()
czy da się to zrobić? jakie koszta? możne być odp na priv. pozdrawiam Adam
A myślisz, że na czym zyskasz robiąc to?1. Skroić 1cm nabiegunnika dolnego na tokarce
nie, nie... do takich pompek średnica powinna być duża. Szukaj podobnego, albo baw sie z aktualnym.- w sensie że zawieszenie dolne ma bardzo dużą średnicę zewnętrzną ?
jeżeli jednocześnie zwiększasz średnicę zewnętrzną to ok, jak nie to zmniejszasz masę magnesu i całkowitą siłę jego pola mag.na pocieszenie nowy magnes ma o kilka mm większą średnice wewnętrzną, także jest jakiś plus
dokładnie.- ale chodzi o górę czy jak ? siateczka jest tylko u dołu rdzenia,
Niewłaśnie prostopadłe nawierty odpowiadają za chłodzenie cewki.
Zrób, choćby i dla zabawy czy wiedzy. A cena jego jest z kosmosu...Tak czy inaczej wydaje mi się że warto go robić,
Każdy a drutów nawojowych jest pokryty emalią i teraz zgadnąc drubość drutu nie jest łatwo. SW prosił cię o wymiary cewki, podaj je oraz mase samej cewki (jak uda ci się jakoś wyekstrahować membranę). Policzymy resztę.Drut ma przekrój prostokątny.
Prosze cie... to tak jak ja bym wysłał do ciebie gościa ze zdjęciaami glosnika i powoedzial mu ze ty mu powiesz jak graLukasz jestem zaskoczony Czyli dla mnie jest proste, że o subiektywną ocenę można walić do ciebie.
i powoedzial mu ze ty mu powiesz jak gra
nie pisałem jak gra. Lukasz dlaczego nie czytasz uważnie?Z technicznego punktu ta pompka nadaje sie do suszenia włosów u wylotu dolnego nadbiegunnika, albo z portu BR jak juz zaaplikuje ktoś. Z "odsłuchowego punktu widzenia" nie wiem, kto co lubi.
moze to cos wam pomoze![]()