Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
myśle, że znam już odpowiedź, ale proszę narysuj mi to w którym miesjcu biegną śruby.jak wplywa na dzialanie glosnika "zesrubowanie" ze soba nabiegunnika dolnego i gornego?
czyli oni zrobili to specjalnie!Efekt? Mniejsza gęstość strumienia magnetycznego w szczelinie > mniejsza efektywnosc przetwornika> większy Qts i tak dalej.
w przypadku MTXa jest to w pelni uzasadnione. glosnik wazy ponad 30kg. lepiej dac nieco wiekszy nabiegunnik niz ryzykowac ukruszenie ferrytuDodatkowo jak widzę, nabiegunniki wystające poza obrys magnesu to krew mnie zalewa.
z racji braku drutu 0,7mm cewka urosla wiec i szczeline musze powiekszyc. tak wiec w celu poprawy pola magnetycznego usune srubydodam jeszcze, że można też poszerzyć szczelinę albo niedomagnesować układ, dać magnes mniejszej średnicy - jest wiele logiczniejszych metod niż śruby.
No tak to sobie wyobrażałem. Alpierd jeżeli naprawdę zastosował śruby stalowe to mają słabych inżynierów.