• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Skrzynia 2x STX 12.500 2x2r

Tak, tunel i pojemnosc 2x wieksze. Strojenie bez zmian.
Nie ma roznicy dla glosnika czy wspolna komora czy osobne.

Bezpiecznik dobiera sie do instalacji a nie wzmacniacza. Mozesz dac 80A bezpiecznik

Czyli te kable będą chyba ok : http://allegro.pl/przewody-kable-cca24-do-wzmacniacza-21mm2-600w-i3335717093.html
Wiem, że OFC były by lepsze ale szkoda mi ponad 300 zł na kable (tak wiem,dobry kabel to podstawa,ale reszta systemu uszczupliła mój budżet),poza tym kabel sygnałowy jest z OFC i jest podwójnie ekranowany, więc powinno byc ok. Jeżeli nie te, to jakie były by lepsze w podobnej cenie?

W czwartek sprawdze czy moge sprzedac jeden z 40 stxow. Wtedy bym za jednym razem wyslal i kable ;)

Lepsze kable tylko skladajac samemu

Jeżeli miał byś moją wersję głośnika to też chętnie zamawiam ;)

---------- Post dodany 26.06.2013 o 13:40 ---------- Poprzedni post 25.06.2013 o 18:50 ----------

I jak Pawle będzie z tymi głośnikami ? Nigdzie nie mogę ich dostac..;/ Na Alledrogo są 2 sztuki do naprawy ale wolę nówki ;)

No i to jest ten problem.. ;)

---------- Post dodany 28.06.2013 o 13:32 ---------- Poprzedni post 26.06.2013 o 17:34 ----------

I jak wiadomo już coś z tymi głośnikami?

niestety paleta 40szt juz wyjechala do klienta :/
na stanie mam 1szt, ale jak na zlosc 2x4r :/

Nadal brak głośników..
W między czasie pytanko: Jak wykończyc skrzynię? Standardowo obijac kocem czy może coś innego? Widziałem wiele fajnych skrzynek wykończonych takim.. lakierem strukturalnym? Taka chropowata powierzchnia wychodziła,całkiem fajny efekt..

po tygodniu przestaje to fajnie wygladac

dawaj kock - szybko, bez problemow i dlugo utrzymuje wyglad

No to znajdę fajny kocyk i powinno byc OK. Kurcze szkoda że głośnik niedostępny bo skrzynia była by już w budowie.. Pisałem do STX-a - nie odpisali od ponad tygodnia, Pisałem do sklepu Nowy Elektronik z Allegro ale piszą że w najbliższym czasie nie przewidują dostawy.. Kurcze, mogłem kupic od razu 2 sztuki ;)

O kurde, faktycznie nie zwróciłem uwagi.. Ale ja i tak wcześniej wysłałem zapytanie ;) Może po powrocie z wakacji coś się tam ruszy..

---------- Post dodany o 20:36 ---------- Poprzedni post o 11:39 ----------

A jaką grubośc kabla głośnikowego zastosowac? W końcu będzie to prawie 600 rms więc nie może byc to 2x1,5mm

W zestawie Hollywooda jest 2x3,5mm także będzie OK. Zastanawiam się czy sam nie skompletowac okablowania.. Jaki jest przybliżony koszt kabli spawalniczych? Podobny do kosztu kabla Hollywooda? Koszt 1 metra kabla zasilającego 21mm2 z OFC to 32 zł, koszt kabla tej samej grubości z tym że już z CCA to 13,50 zł. Myślę nad zakupem kabli z OFC, bo przecież lepiej raz a porządnie ;) dla tego chyba raczej pomierzę ile dokładnie bym potrzebował kabla i policzę czy taniej będzie osobno, czy w zestawie.

Powrót