• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

wiedzialem ze w tym miesiacu bedzie niska premia, ale to co dostalem to juz przesada. odechcialo mi sie pracowac :(

Paweł to dopiero pierwszy miesiąc
Ja od maja dostalem w końcu "normalna" pensje

Teraz czas spłacić długi :(

---------- Post dodany o 00:34 ---------- Poprzedni post o 00:33 ----------

Znaczy przelew dostanę dopiero 15

siema mam wzmacniacz kenwood ka 5040r i cos lewy kanał cicho gra wymieniłem kondensatory i jakis tranzystor ale dalej lipa dzis troche pomęczyłem i wyszlo ze potencjometr balansu jest walnięty orginału raczej nie znajdę ale jakis zamiennik bym potrzebował tylko nie wiem jaki bo sie nie znam na tym podam link jakby ktos ogarniety w tym temacie mogl mi pomuc ? http://www.reichelt.de/6mm-Potis-stereo/2/index.html?&ACTION=2&LA=2&GROUP=B254&GROUPID=3136&START=0&OFFSET=30&SHOW=1 czy to ktorys z tych by pasował

---------- Post dodany o 19:41 ---------- Poprzedni post o 19:40 ----------

hb61w9q1adk6ykywlwsr_1384022243.jpg
to jest orginalny

jak się nazywa gniazdo w którym są dwa płaskie bolce, jedno pod drugim, jedno większe ?
-----------------
już mam - speaker din (din2)

Szybkie pytanko. Zmuszony byłem zrobić fronty podłogówek z trzech płyt 18mm. Rysunek przedstawia sytuację. Czy takie coś może pogorszyć odbiór ?

Kwestia jest tego typu, że zrobiłem surowe gotowe domki (front 2 x 18mm + frezy), tak zbierałem się rok z wykończeniem po czym doszedłem do wniosku, że trzeba przykleić niestety kolejną płytę trzecią 18mm na to HDF, fornir i frezy pod głośniki. Miałem wizję zerwania jednej płyty, żeby zastąpić ją nową z hdf-em i nowymi frezami, ale podejrzewam, że zrywanie takiej wiórówki klejonej na wikol nie byłoby niczym przyjemnym

Pomoże ktoś z tym potencjometrem ?? Kenwood ka 5040r potencjometr balansu jakis zamiennik na tym orginalnym jest napisane tylko tyle numer R06519005 200K1H2H 150 V ALPS

Powrót