Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Dzisiaj wpadła do mnie banda poprzebieranych dzieciaków żądając cukierków. Oczywiście wygoniłem. Czy na prawdę trzeba małpować zachodnie zwyczaje? Mało to swoich świąt mamy?Halloween! Diy to diy! Jeszcze dopracować!
To niech mi przysłowiowej dupy nie zawraca. Ja tam jednak wole "swoje" święta i mam do tego prawoMoże komuś "nasze" święta nie pasują?
ale czy jedno drugie wyklucza...:???:Mało to swoich świąt mamy?
To niech mi przysłowiowej dupy nie zawraca. Ja tam jednak wole "swoje" święta i mam do tego prawo
Jak masz coś mi do zarzucenia to udowodnij a nie oszczerstwami rzucasz. Po prostu nie życzę sobie by nachodziły mnie bandy dzieciaków nie wiadomo po co. Niech przyjdą w Boże Narodzenie, chętnie wtedy poczęstujęPewnie, że masz ale nie oczekuj od tamtych osób wyrozumienia skoro nie szanujesz innych
Nie wiem jakie masz doświadczenia ale nie mierz wszystkich równą miarą.Po co się od razu denerwujesz? Napisałem ogólnie i z własnego doświadczenia jak to u mnie wygląda.
z tego co do tej pory widziałem to większość typowych katolików nie szanuje innych świąt ale oczekują by to właśnie ich święta były najważniejsze i jako jedyne szanowane przez innych.
Ja tam jednak wole "swoje" święta i mam do tego prawo
A co jeśli uznaję że np Święto Niepodległości jest moim świętem? Kwestia "wczucia" sięNie żebym się czepiał, ale "Twoje" święto to mogą być np. Twoje urodziny, rocznica ślubu itp. a nie święto kościelne, narodowe czy imieniny, czyli święto narzucone przez kogoś (imieniny), przez państwo lub z racji przynależności do danej wiary.