Czy Darski pochodzi z Krakowa lub w nim mieszka?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Gdzie odprawia swoje szatanistyczne rytuałyPodejrzewam, że jest w posiadaniu więcej niż jednych katakumb![]()
Napotkałem go wczoraj wieczorem w krakowskim Aperitifie, a jako że jak na mój gust nie jest to knajpa szczególnie ciekawa, toteż pomyślałem że musi być facet jednak stąd, bo przyjezdnemu pokazuje się coś ciekawszego i sam też gdzie indziej by się stołował.
A widzisz, to wszystko tłumaczy. A ja załapałem się na "after party"Wczoraj (chyba wczoraj) Behemoth miał koncert w Krakowie
Niewiele traciszA osobiście Aperitifu nie znam(...)
takie trochę pozerstwo)
Napotkałem go wczoraj wieczorem w krakowskim Aperitifie,
Czytałeś kiedyś jego komentarze? Ciekawi mnie jak ty - jako również wegetarianin - reagujesz na to, co on wypisuje.Ale ten gosciu z nickiem slawni.wegetarianie to nie ja![]()
[/FONT]Na pytanie "Czy tak duże obciążanie organizmu przy niedostarczaniu białka zwierzęcego nie jest dla organizmu, hm, niekorzystne?" odpowiadam: "jest niekorzystne". Chcąc to porządnie uzasadnić trzeba by tu napisać referat lub użyć innej dłuższej formy pisemnejAle... rosnący wydatek energetyczny, nasilona przemiana materii i w związku z tym produkcja większej ilości enzymów (o budowie białkowej), przewaga procesów anabolicznych nad katabolicznymi w związku z rozrostem tkanek i ich ciągłą odnową, stres, którym jest intensywny wysiłek i starty w zawodach powodują nieco zwiększone zapotrzebowanie na białko i musi to być białko o odpowiedniej wartości. Dla sportowców o których wspominałeś ilość białka zwierzęcego (pełnowartościowego, czyli zawierającego aminokwasy, których nie dostarcza białko roślinne i organizm nie jest w stanie sobie ich zsyntetyzować) powinna wynosić ok 2/3 całości dostarczanego białka. Bez białka zwierzęcego nie ma możliwości uzyskania optymalnej wydolności, masy. Nie wyobrażam sobie miotacza czy ciężarowca na diecie wegetariańskiej. Nie będzie efektu treningu. Wbrew obiegowym opiniom nie ma też sensu nadmierne objadanie się białkiem. Nic to nie daje, a może powodować nadmierne obciążenie nerek, wątroby, odwodnienia i zwiększone wydalanie wapnia z organizmu.
Z małymi dziećmi jest bardzo podobnie, organizm rośnie, przeważają procesy anaboliczne, więc białko o odpowiedniej wartości jest konieczne do prawidłowego rozwoju.
Tak jak już wspominałam nie ma konieczności pochłaniania mięsa, pełnowartościowe białko jest też obecne w mleku, serach żółtych, rybach, jajach, podrobach.
No właśnie, więc po co to to i czemu?Ja jako wegetarianin bardzo czesto jestem niejako zmuszony do dyskusji na temat mojego wyboru.
Raven1985 mam coś dla ciebie .
http://religia.onet.pl/swiat,18/kopiuja-pliki-na-chwale-pana,27981.htmlKopiują pliki na chwałę Pana!
http://technowinki.onet.pl/inne/na-luzie/korzystaj-z-facebooka-nawet-we-snie,1,5004051,artykul.htmlKorzystaj z Facebooka nawet we śnie
Ło matko bosko częstochosko! Czy ktoś w tym wątku pisał, że religia to nie fanatyzm :flapper:. A poważnie, jeśli o religię chodzi, to tyle już widziałem, słyszałem, czytałem, że nic nie jest w stanie mnie zdziwić. Wszak sam jej fakt jest wystarczającym numerem.http://religia.onet.pl/swiat,18/kopi...ana,27981.html
Fejsbuki, tłitery i inne nasze klasy mnie nie ruszają. Nigdy nie posiadałem, nie posiadam i nie będę posiadał konta. Z grzeczności może nie dopiszę, co o tym wszystkim myślęKorzystaj z Facebooka nawet we śnie
No właśnie, więc po co to to i czemu?
. Z grzeczności może nie dopiszę, co o tym wszystkim myślę
No właśnie, więc po co to to i czemu?