BTW: Rozwinięcie skrótu
DHL - Dokąd .uju Lecisz![]()
No a kurier UPS...po prosu ups :biggrin:
Ostatnia edycja:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
BTW: Rozwinięcie skrótu
DHL - Dokąd .uju Lecisz![]()
-słaba płaca za wykonywaną pracę (ma wywalone bo mu słabo płacą)
Co to za argument?
Jak jest w Polsce? Taki człowiek, którego główną umiejętnością jest wyładowywanie własnych frustracji na cudzej własności, w każdym kraju będzie taką samą mendą, jak i w Polsce.O zmianie pracy i podwyżce się nie wypowiem, bo sam wiesz jak jest w Polsce.
Rozumiem, że jak mało zarabia, to może sobie pozwolić na te ewentualne kary, o których wspomniałeś, tak? No ciekawe, przecież mało zarabia...
Jeśli takiemu człowiekowi zwisa jego praca i wyżycie się na nieswoim towarze jest dla niego ważniejsze, niż jej zachowanie, to może niech do razu zrezygnuje - po co się męczyć?
zwolni się miejsce dla kogoś, kto poważniej podchodzi do życia
Taki człowiek, którego główną umiejętnością jest wyładowywanie własnych frustracji na cudzej własności, w każdym kraju będzie taką samą mendą, jak i w Polsce.
-charakter człowieka
Jak ktoś poważnie podchodzi do życia i ma np. rodzinę na utrzymaniu to nie będzie pracował za najniższą krajową, tylko będzie szukał innej pracy.
Niestety z nimi mam najmniej miłe doświadczenia, może nie co do stanu paczki, co do samego dostarczenia lub raczej jego braku ("Panie, nie dojadę, bo ulicy znaleźć nie mogę"). Do mojej byłej firmy przyjeżdżali kurierzy Pocztexu i z tego co pamiętam wszyscy byli tylko podwykonawcami. Nie wiem, może się coś zmieniło...Dlatego jak ktos chce miec wieksza pewnosc, co do bezpieczenstwa paczki, to radze korzystac z kurierow poczty polskiej, bo te osoby sa zatrudnione na innych zasadach.
Nie chce zeby to wygladalo, ze bronie kurierow, bo ich nie bronie, ale nie szanuja paczek, bo im sie nie chce, nie maja na to czasu, liczy sie kasa, a nie dobro klienta.
Dlatego jak ktos chce miec wieksza pewnosc, co do bezpieczenstwa paczki, to radze korzystac z kurierow poczty polskiej, bo te osoby sa zatrudnione na innych zasadach.
Waloos nie obraz sie ale po tym wpisie widze ze nie wiele wiesz o "tirach". 90kmh to max dla niego, droga hamowania jest duza, nie wspominam to rozpedzaniu. Jaki taki kierowca nie podgoni na prostej to sa miejsca ze nawet pod wzniesienie nie wyjedzie. Poza tym tym jest okreslony czas awizacji a pauzy trzeba robic, na srodku drogi nie staniesz a kary za przekroczony czas pracy czy jazdy sa ogromne.
Oj, zachowują się dokładnie w ten sam sposób jak na filmiku, nie nagrałem ale byłem osobiście świadkiem jak rozładowywali tak Stara Pocztexu. Worki bezpośrednio na glebę lądowały (ok - w workach może same listy, ale z drugiej strony nawet na naszym forum PCB z grupowych zamówień głównie listami idą)...