I słusznie. Trzeba szanować siebie i miec godnosc.
Owszem, niestety im dłużej tak będzie tym w Polsce będzie co raz gorzej... w Pesie zatrudniają już Ukraińców.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
I słusznie. Trzeba szanować siebie i miec godnosc.
I to ludzi wykształconych.
Tu masz trochę racji, jednak tak jak mówiłem, żeby zarabiać więcej trzeba mieć jakieś kwalifikacje albo umiejętności. Dwa dni temu byłem w urzędzie pracy rozejrzeć się czy czasem jakiegoś szkolenia które by mnie interesowało nie organizują, byłem świadkiem rozmowy przez telefon jakiegoś gościa. Wyglądała tak:Praca jest, ale nie każdy godzi się pracować za najniższą krajową jak wół.
W Polsce jest dobrze płatna praca. Póki co jest ona tylko dla osób wykształconych albo dobrze prosperujących przedsiębiorców. Sprzątaczki, kasjerki czy inne tego typu zawody, gdzie nie liczy się wykształcenie jeszcze długo będą słabo płatne. Jesteśmy ledwie 25 po zmianach.Jak by była tu dobrze płatna praca to nikt by się nigdzie nie wybierał...
Czyli w POlsce praca jest g.. warta.warta jest tyle, za ile ktoś ją wykona
To załóż firmę
Ta sama praca wykonana przez Polaka na zachodzie
| ![]() |
Niestety nie prawdalepszy poziom życia może mają w czechach albo słowacji. Dokładnie nie wiem jak tam sprawa wygląda.
A to ciekawe. Moja kuzynka robiła na ten temat doktorat parę lat temu i niczego takiego nie zaobserwowałaStrasznie sie pogorszyło jak np Słowacja weszła w euro
Od tamtej pory ceny poszły lawinowo do góry
No właśnie to się dowiedzw czechach albo słowacji. Dokładnie nie wiem jak tam sprawa wygląda.
Brencik ale właśnie o to chodzi, że my chcemy się porównywać z zachodem i chcemy żeby już teraz było u nas tak jak u nich. Niestety nam historycznie bliżej jest do ukrainy, białorusi, bułgarii czy rumunii.
Zobacz, że na ich tle i tak wypadamy dobrze.
No a nie ? nie wszystko złoto co się świeci mamy zatrzymanie gospodarki przez pierd.... komune zwaną unią eu.Poza tym rozejrzyjcie się po Polsce, niech mi ktoś powie że jest coraz gorzej.
Zobacz że to ty porównałeś nas właśnie do wschodu
nie wszystko złoto co się świeci mamy zatrzymanie gospodarki przez pierd.... komune zwaną unią eu.
Hermes znam gościa z Bratysławy
Od 2007 jestem tam regularnie i zauważyłem swoje
A moje spostrzeżenia potwierdził on
Powiedział ze przed wejściem ue i euro było mu lepiej
Własnie trafiles w samo sedno.Rozumiem, że ci, którzy jednak te firmy mają, zakładają, prowadzą, żyją w innej rzeczywistości i nie płacą podatków..
Podatki płąca najbiedniejsi, Kulczyki itp nie płaca. Płaca ale tylko na papierze. Gdyby płącili nie było by deficytu budzetowego.
Rozumiem, że ci, którzy jednak te firmy mają, zakładają, prowadzą, żyją w innej rzeczywistości i nie płacą podatków...
Czyli w POlsce praca jest g.. warta.
Ta sama praca wykonana przez Polaka na zachodzie, w lepszych warunkach itp jest warta kilkakrotnie wiecej.
Czyli Polska dzieli się na Kulczyków, którzy rejestrują firmy w rajach podatkowych i podatków w Polsce nie płacą, i na tych, którzy "robią za najniższą krajową" i utrzymują polski budżet? No nie sądzę.Podatki płąca najbiedniejsi, Kulczyki itp nie płaca. Płaca ale tylko na papierze. Gdyby płącili nie było by deficytu budzetowego.
Nie wiem czy godzą się czy nie, ale myślę, że od narzekania ważniejsze jest dla nich realizowanie planów i pomysłów na zarabianie pieniędzy.Może po prostu godzą się z tym faktem, że muszą płacić pieniądze żeby móc pracować/dać komuś pracę.