• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Panowie , co to jest warte ???Alpine dla Volvo to robiło tzn tak patrząc do środka - możecie coś o tym powiedzieć ??? jakość/rodzaj części użytych???
Miało by to grać w kanciaku kombi z radiem Volvo PSS.
https://www.google.pl/search?q=volv...j7PZAhWECuwKHcMTDN4Q_AUICigB&biw=1366&bih=637

c93038be2ef365cf8f667e432c934d5c_1519082991.jpg
0e468fa69bd1e50ba08b0f36382e7f40_1519082975.jpg

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
Może ktoś chciałby wziąć udział w konferencji 15 marca w Warszawie, na które dostałem zaproszenie, a mnie nie będzie mnie w tym czasie w Warszawie.
Jak będą się pytać przy zgłoszeniu o firmę, to chyba każdy ma kogoś znajomego pracującego w branży architektoniczno-budowlanej by za jego zgodą podać nazwę.

Szanowni Państwo!

Serdecznie zapraszamy na bezpłatną konferencję “ Wibroakustyka i akustyka w budownictwie. Wymagania – Problemy – Rozwiązania”.

Konferencja odbędzie się 15 marca 2018 r. o godzinie 10.00 w Warszawie, w Hotelu LORD, al. Krakowska 218.

W programie:
Dlaczego tak trudno zatrzymać dźwięk w budynkach?
Normowe analizy numeryczne drgań sejsmicznych konstrukcji z wykorzystaniem oprogramowania MIDAS NFX
Izolacja drgań w budownictwie i przemyśle
Praktyczne rozwiązania wibroizolacyjne przegród budowlanych i maszyn
Ocena szkodliwości drgań przekazywanych przez podłoże na budynki i ich wpływ na ludzi– nowa norma, nowe wymagania
Innowacyjne i niezawodne mierniki hałasu i drgań. Pomiar hałasu i wibracji jednym przyrządem
Doradztwo w zakresie rozwiązywania problemów z hałasem środowiskowym oraz akustyką w budownictwie
Pomiary inklinometryczne oraz poziomu wibracji i hałasu przy budowach portów, linii kolejowych, głębokich wykopów wykonywanych w terenie zurbanizowanym oraz na terenie zakładów przemysłowych w sąsiedztwie wrażliwych instalacji. Inwentaryzacje oraz ekspertyzy stanu technicznego obiektów budowlanych.

Udział w konferencji jest bezpłatny.

Zainteresowanych prosimy o rejestrację telefoniczną pod numerem tel.: 12 292 64 84 i kom.: 694 488 035 lub e-mailem: zaproszenie@meetingfactory.pl

Ostatnia edycja:
Panowie szybkie i głupie pytanie, ale mądrej odpowiedzi bym chciał 😋
Trafo z UPS, wejście 220V, wyjście 16V, a za mostkiem prostowniczym 17V DC... Co jest nie halo? Oczekiwałem raczej 25V a jest tyle co kot napłakał ☹️

Mostek dobry?
Bez obciążenia mierzysz?
No i jakie te kondensatory za mostkiem?
Więcej niż 22-23V nie będzie.

Bez kondensatorów gdyż robię kit AVT3120, trochę mi nie pasuje ta ladowarka, bo napięcie na aku wariuje strasznie i nawet 15.5V pokazuje... Nie mogę jej wyregulować jeżeli chodzi o prąd ładowania, chyba Aku musi być puste...

OK, nie uwzględniłem tego że musi być pojemność na wyjściu.
W moim przypadku nie może jej być ze względu na układ AVT3120.
Mam nadzieję że ładowarka będzie pracować poprawnie i nie trzeba będzie jej wyrzucać :)

Powrót