• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Nooo, niektóre patenty fajne (te na silikony, ściski i łopaty) :)
Osobiście nie lubię gdy wszystko jest "na widoku"... jakoś kojarzy mi się to z nieładem i wolę mieć wszystko pochowane.
Plusem schowanych narzędzi jest taki że się po prostu nie brudzą.

Osobiście nie lubię gdy wszystko jest "na widoku"... jakoś kojarzy mi się to z nieładem i wolę mieć wszystko pochowane.
a plusem narzedzi na widoku jest to ze nic nie szukasz bo codziennie widzisz co gdzie jest

utwierdzilem sie w takim sposobie przechowywania wszystkiego, jak w pracy "znalazlem" oprawke do tokarki na koncu szafki :D

w domu mam podobnie, ze schowane w szafach glosniki przepadaja w mojej pamieci a potem nagle je odkrywam na nowo :D

w domu mam podobnie, ze schowane w szafach glosniki przepadaja w mojej pamieci a potem nagle je odkrywam na nowo
Tak przy okazji jak już piszesz o odkrywaniu na nowo starych głośników w szufladzie :) . Pisałeś kiedyś że chciałeś podziałać coś z takim małym wysokotonowym daytonem http://www.daytonaudio.com/index.php/nd20fb-4-rear-mount-3-4-neodymium-dome-tweeter.html chyba coaxiala chciałeś zrobić z jakimś midwooferem. Odrzuciłeś projekt, stoi w miejscu czy wyszła kaszana :p ?

Czy któryś z kolegów mógłby napisać na ile może być pewna ta zwrotnica tudzież jak bardzo jest zepsuta :)

SB29RDC i MW19P

Ostatnia edycja:
Wyglada jak zwrotnica, do plaskiej scianki, bez pochylenia. W torze tweetera jest uklad delay, ktory przy stopniowanej sciance raczej nie ma sensu.

chcialem 18mcx ale Sound Wave zrobil mi jakis wynalazek :D

mial byc miesiac a juz mam prawie gotowe glosniki! :D

pozniej wrzuce fotki

f7808f79ff7aa3b9306cf3a904b226e2_1521750802.jpg
a21850af1722399620358310a6e13c46_1521750806.jpg
41fe10df1d2dbe16d1642b735b1107ca_1521750810.jpg

Robi Dla Ciebie głośniki ? w Sensie przetworniki ?
4 miesiace czekania na "customowe" glosniki :p
custom polegal glownie na nie przyklejaniu kopulki
ale polecialem po bandzie i jeszcze kosz alu ;)

Czy ktoś z kolegów orientuje się czy IRF540N w wzmacniaczu n-mosfet da sobie radę jeżeli po podłączeniu zasilacza napięcie na jałowo mamy +/- 52V, tranzystor jest do amplitudy 100V wg producenta, a napięcie zasilacza powinno przysiadać pod obciążeniem do +/-45V.
Czy lepiej od razu wlutować irf640n?

+/- 52V na mały tranzystor w obudowie to220? No nie wiem...

640 ma dodatkowo mniejsze pojemności we i wy. Myślę że jakbyś zmienił na 640 to by nie zaszkodziło ;) , ale niech wypowie się ktoś kto bardziej się zna jeszcze :p .

Ostatnia edycja:
Powrót