• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Jvc miało jeszcze wyższe modele kolumienek dodawane do ekskluzywnych/premium (jak zwał tak zwał ) miniwież. Też były na szerokopasmówce ale trochę inaczej wyglądały. Podobno bardzo fajnie to gra.

Pewnie chodzi Tobie o te z membraną drewnianą :)

Jestem już po wstępnych odsłuchach tych monitorków na Onkyo 9511.
W porównaniu do moich MLTL to środek mają wywalony do przodu że hoho :D
Ale o dziwo wysokie tony są spoko jak dla mnie, nie spodziewałem się że będzie tak fajnie słychać talerze i np. dzwonki rurowe.
Oczywiście zniekształcenia słychać na wysokich, bałagan jest, ale to tylko tanie szerokopasmówki ;)
Bas, mimo iż jest przykryty wybijającą się średnicą, jest, i to nawet spoko... nisko nie schodzi, choć słychać jak by głośnik chciał ale obudowa na to mu nie pozwala.

Po założeniu filtra i lekkiej modyfikacji strojenia obudowy będzie spoko granie :thumbup:

Może nie zapytam o audio, ale w końcu spam :)
Robię zgrzewarkę do blach o grubości około 1mm, mam dwa trafka od mikrofalówki 800W(mam trzy sztuki takie same więc mogę wszystkie trzy dać), po włożeniu przewodu 50mm2 uzyskuje około 2V na wyjściu z jednej sztuki(dwa zwoje udało się upchać). Podłączyłem dwie na wtórnych szeregowo i wiadomo moc wzrosła i napięcie również, ale prąd to nadal ta sama wartość a to o niego najbardziej chodzi. Czy lepiej wtórne uzwojenia połączyć równolegle i działać dwa razy większym prądem ale z napięciem 2V? Ma ktoś z Was doświadczenie w takich zabawkach?

7dc88eecdb56cb0de4efe5f93fc3d325_1524346358.gif

nie wiedzialem ze takie fotki mozna robic starym kompaktem :D

15s naswietlania, 32s miedzy zdjeciami, 30 zdjec w ok 17min ;)

Oj tam czepiacie się, kiedyś koleżanka chwaliła się że jej kompakt ma tryb zdjęć gwiazd ale jak się później okazało te gwiazdy co wychodziły na zdjęciu to był w rzeczywistości szum...

gra to jakoś w ogóle? Czytałem gdzieś bardzo pozytywnie o tym wzmacniaczu ale szczerze pisząc to coś mi się nie chce w te opinie wierzyć

To spoko wzmacniacz jak za kilka stów, tylko trzeba go dobrze sparować z kolumnami. pod ten wzmacniacz raczej ciemne kolumny będą dobre (albo to tylko moje odczucie).
Może zacytuje to co już napisałem w moim temacie:

(wzmacniacz podłączony pod moje MLTL-ki z AVS 2017 + Gokarowy DAC Essence Audio PCM 1702 który tez był na AVS 2017)
W porównaniu do mojego Soniacza STR-DE635 ten Onkyo ma mniej zamulający bas, więcej najwyższych częstotliwości z taką iskierką na skraju pasma, lekko wycofane najniższe średnie tony ale za to lekko wysunięte do przodu najwyższe średnie tony. Na wyższej średnicy jest lekkie podbarwienie metalicznością, fanom gitar akustycznych się spodoba, natomiast fanom damskich wokali odradzam.

Ostatnia edycja:
Panowie, muszę dociąć płytę pod kątem 20 stopni. Jak to sprawnie ogarnąć mając frezarkę ? jakieś tips & trick ?

Np. tak:

- - - - - aktualizacja - - - - -

Jeszcze gorące info.
Na Bydgoskich Juwenaliach zagrają Dekapy :D
Będzie ostry wpierdziel :D

...ciekawe czy przyjadą swoim słynnym autobusem :thumbsup:

A w u Was co dobrego będzie?

Dzięki Marian trick się przydał, deski zacięte na 20 stopni :)

Jeszcze jedno pytanie, czy zwrotnica może być zaprojektowana pod 4 i 8 ohm jednocześnie ? Kończę ten projekt Troelsa na SBA 3WC i jest napisane "Impedance: 4-8 Ohms". Moja lampa ma odczep na 4 i 8 ohm, więc podłączenie bez znaczenia ?

To chyba wszystko wyjaśnia ;) ?
red-system-sin-imp_C.gif
Nie wiem czemu napisał że to kolumny 4-8ohm. Na moje to kolumny 4ohmowe po prostu.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Jeszcze jedno pytanie, czy zwrotnica może być zaprojektowana pod 4 i 8 ohm jednocześnie ?
Nie. Nie może być zaprojektowana pod obie impedancje.

Powrót