• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Kup używany synology 4 dyskowy (nawet stary model) jesli ma sluzyc do muzyki i nie potrzebuje superprocka do transkodowania wideo + np dyski hgst i utworzyc raid zozliwoscia awarii jednego dysku (jak nie gotowiec to złóż wlasny i wgraj xpenology ale to juz trochę skomplikowane)

Kup używany synology 4 dyskowy (nawet stary model) jesli ma sluzyc do muzyki i nie potrzebuje superprocka do transkodowania wideo + np dyski hgst i utworzyc raid zozliwoscia awarii jednego dysku (jak nie gotowiec to złóż wlasny i wgraj xpenology ale to juz trochę skomplikowane)

Chciałbym nie mieć problemów z zarządzaniem (przez komórkę, laptopa) i wysyłaniem muzyki do DAC-a - synology x 4 na 3,5 cala sata nie znalazłem, może coś takiego https://allegro.pl/oferta/nas-asustor-as6102t-2x1tb-raid-usb-2xlan-chmura-9429700600

Tu jest jakas przykładow licytacja https://allegro.pl/oferta/nas-synology-ds412-8tb-4x2tb-hdd-9500977252 Ja mam gdzies spakowanego 406 albo 408 bo 4 dyski bylo dla mnie za mało ale nie mam pojecia gdzie go wsadziłem. Te starsze są na systemie DSM 5 wiec nie mają najnowszych funkcji co nowsza wersja ale wystarczy wbudowany serwer multimedialny ( plus kilka dodatkowych ktore mozna wgrac logitech itp) oraz ds audio do obslugi muzyki przez smartfona ( wyszukaj na youtube filmiki np https://www.youtube.com/watch?v=K-90MLAKd6g). Oczywiscie mozesz uzyc cos innego ale wg mnie Syno a potem Qnap to najbardziej prosty ( +Syno otwarty) system NAS ktory mozesz łatwo konfigurować

Ostatnia edycja:
Koledzy.
Człowiek słuchający muzyki z CD i przymierzajacy się do winyli, chce słuchać muzyki w samochodzie. Prosiłbym o linka do jakiegoś softu dzięki, któremu mógłbym zgrać płyty na coś co łyka radio we współczesnym samochodzie.
Z góry dziękuję.

Ostatnia edycja:
Panowie,
Potrzebuje uchwyty do kolumn glosnikowych montowanych na suficie. Kolumny gabarytowo jak central od kina. Uchwyty musza byc regulowane w 2 osiach.
Sufit bedzie opuszczony o 12cm wiec uchwyty musza byc dluzsze. Jest ktos w stanie cos polecic?

Panowie, czy ktoś coś wie o firmie Melo David Audio?

Hej opinie dla Melo na ali są pozytywne raczej, jest też troszkę opinii na forach angielskojęzycznych (ale raczej są to opinie niepochlebne)
Zaryzykowałem :) i kupiłem hiendy Vifa (para za niewielką kasę , więc ryzyko niewielkie)
Po 2 miesiącach dotarły głosniczki - Vifa XT25SC90-4.
Pierwsze pomiary na szybko wyglądają obiecująco:

zniekształcenia są poniżej 1% ( do około 1Khz ) więc nie jest źle jak na takiego malucha ( FI 65 mm), wydaje się że do car audio może być.

Impedancja zblizona do tego co podaje producent około 970 Hz pik rezonansu.

Ostatnia edycja:
Dla pewności porównanie zniekształceń w tych samych warunkach pomiarowych SB29RDC-004 oraz VIfy.
Wygrywa SB29 mając około 2 razy mniejsze zniekształcenia w zakresie od 2kHz do 5kHz.

Vifa

SB29RDC004

Jak widać raczej Vify hiendu nie będzie :)

Ostatnia edycja:
Smaka narobiles
Nexo STM S118 Sub Module

Price Each £4,886.70 Exc VAT or (£5,864.04 Inc VAT at 20%)

;-(

Szybkie pytanko, czy 22W/4534G00 lub 22W/8534G00 rzeczywiście nadaje się do 2 drożnego zestawu, czy to raczej taki chwyt marketingowy?

Powrót