Masa aktywnych monitorow studyjnych gra na tadkach lub lm. Prawdziwe trany to rzadkosc. Nawet Linkwitz w swoich topowych paczkach nie ma nic przeciwko LM 

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
To że z twardego głośnika stopa jest szybka to się zgodzę,ale nigdy się nie dowiesz czy akurat takie brzmienie chciał muzyk.
Waszczyszyn zasila Etony Tadkami w systemie za pierdylion i nie widzi w tym nic zdrożnego(revena pędzi już 300B)
http://www.ancient.com.pl/e_wing.htm
Bo filtr na wyjściu podbija Ci to i owo i od razu masz różnice w odsłuchuA to że to się tobie podoba to OK ale to nie jest spr jakości wzmaka
![]()
Klasa D ma naciągane parametry bo jest mierzona przez filtr AES17 który wywala wszystko poza pasmem audio. W klasie AB takiego filtru się nie używa przy pomiarach. (bo nie trzeba)
Mówimy cały czas o jakości. Klasa D jest oszczędna owszem, po to powstała. Ale nam chyba tych paru W nie szkoda ?
Do suba trochę mało No ale jak wystarczy 3w to co złego jest w TDA ?
No nie wiem co tam można inaczej zaaplikować niż jak podaje producent w nocie
Zrób sobie suba dipolowegoGłośniki do nich idzie kupić taniutko a zawsze to coś innego.
Przecinki po spacji? "Wy" pisane "z małej litery"? Gdzie Ty się uczyłeś polskiego? To jakaś zapomniana wieś?co to za język , gdzie wy się uczyliście polskiego , to jakaś zapomniana wieś.
Nie trzeba mieć. Weź dołóż sobie cewkę 30uh na wyjście normalnego wzmakaNie mam oscyloskopu żeby to zbadać
My mówimy o subieNie mówię o subie
No bardzo dużo np : wzmocnieniePrzecież w kostce możesz zmodyfikować to co jest poza kostką
Trudno powiedzieć że pasmo do 20k jest liniowe prawda ?
Ogólnie mówimy o subie, ale akurat to że 3W wystarczy do normalnego odsłuchu, odnosiło się kolumn. Bo chyba nie odsłuchujesz samego suba? Takie wyjmowanie słów z kontekstu nie jest eleganckie.My mówimy o subie
No bardzo dużo np : wzmocnienie![]()
Patrzyłem aplikacje z noty - mostek. Są ta 2 cewki 15u w w praktyce szeregowo bo to mostekCzemu 30uH skoro widzę 22uH w TK2050
To nie wykres impedancji tylko amplitudy !Dziwny ten przebieg impedancji kolumny
co to za język
Ja wydałem dużo więcej