• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Chyba dobrze się stało, że zmieniły właściciela. Jakim człowiekiem trzeba być, żeby Excele leżały i to parę lat...

To się nazywa firma produkcyjna. Zostały kupione na testy, wybrane zostały inne głośniki, te leżały. W sumie częste zjawisko. W firmie wypadałoby to sprzedać kanałem oficjalnym żeby zdjąć ze stanu, trochę z tym zachodu więc lepiej niech leżą, może się kiedyś przydadzą. Więc może wstrzymaj się z takimi ocenami.

Ostatnia edycja:
Chyba dobrze się stało, że zmieniły właściciela. Jakim człowiekiem trzeba być, żeby Excele leżały i to parę lat...
Ale każdy jak sprzedaje głośniki to pisze, że to nówki nie śmigane, leżały u babci w szafie 5 lat nawet nie wygrzane :P:P

Ostatnią edycję dokonał moderator:
To się nazywa firma produkcyjna. Zostały kupione na testy, wybrane zostały inne głośniki, te leżały. W sumie częste zjawisko. W firmie wypadałoby to sprzedać kanałem oficjalnym żeby zdjąć ze stanu, trochę z tym zachodu więc lepiej niech leżą, może się kiedyś przydadzą. Więc może wstrzymaj się z takimi ocenami.

W sumie o tym nie pomyślałem, może przez to że nigdy nie miałem okazji do kupna przetworników taką drogą.
A post był bardziej w luźnej formie, nie miał na celu nikogo obrazić, nie jestem konfliktowy :)

Może być fajna sprawa :)

U mnie jak zapewne wiesz jest W18E001 (nie EX) + Morel 728 Supreme i to jest dopiero para... :)

No tam jest dość kiepsko z efektywnością w wyższym paśmie. Wersje 4R są równiejsze i nie ma tej charakterystycznej górki. w stronę niższych częstotliwości.
dj_zibi ma 4R, może w przyszłości coś się wymyśli. Na pewno nie przez najbliższy czas.

marian czy ty naprawdę nie słyszałeś nie szeleszczacej AMJ?
Poza tym to szeleszczenie ( jej głos i górne jego partie ) to ok 4kHz.
Kiedys wylaczalem rta i szukałem częstotliwości, żeby wiedzieć z czym walczyć :)

I to prawda! Na morelach brzmi ciepłej ;)

AMJ i SS to zzzzuuuuuoooo.... ;)

Polak.... rzeczywiście ;)

Ale pomysł wg mnie bardzo dobry :)
Jeszcze sub w muszli klozetowej czy w klozecie i byłby swietny komplet :D

marian czy ty naprawdę nie słyszałeś nie szeleszczacej AMJ?

Na kolumnach które słyszałem do tej pory nie :)
Może to nie za sprawą samych głośników? może po prostu ja jestem wrażliwy na tą częstotliwość?
Ale skoro inne osoby twierdzą że faktycznie szeleści...

To u kogo mogę posłuchać "nieszeleszczącej" AMJ? :)

---------- Post dodany o 00:10 ---------- Poprzedni post o 00:06 ----------

Po za tym, Łukasz, skoro np. kolumny mają płaską charakterystykę (lekkie odchyły kilku db), to jak mogą te sybilanty się wybijać? jest to oczywiste że za sprawą samego nagrania a nie głośników :)

No oczywiście, ze nagrania a nie głośników.
Tylko, ze na morelach brzmi łagodniej niż na ss'ach.
I teraz dlaczego tak jest? :)

Postaram ci sie cos przywieźć na DIYas
O ile bedzie
Tylko nie koniecznie bedzie to kolumna :)

No nie mówcie że nie macie gdzieś jakiś skarbów?

Ja mam w sumie nowiutkie audaxy aerożelowe.

I sobie tak leżą , może coś kiedyś się z nimi zadzieje na plus.

Powrót