Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
No właśnie.tych danych cenach rolę odgrywają już preferencje.
Doradzasz takiemu ravenowi morele bo lepsze od SS twoim zadaniem.
Reven kupuje morele (załóżmy że nie wie co sobą reprezentują)
Płaci 6 czy 7 stów za sztukę.
Aplikuje, słucha.
I co robi ? Wkurza się na Ciebie, że mu szajs wcisnąłeś
a coś się tak wujka Stefcia uczepił :flapper:naczytał linkwitza
Płaci 6 czy 7 stów za sztukę.
Aplikuje, słucha.
I co robi ? Wkurza się na Ciebie, że mu szajs wcisnąłeś
Ja tam mógłbym wyrazić opinie o brzmieniu konstrukcji jakie robiłem bądź zastosowanych w nich głośnikach ale wielu może sie to nie spodobać
no właśnie i skończyło się słuchanie muzyki/kolumn a zaczął "kult"/religia" i teraz każdy zamiast szukać dźwięku... stawia sobie swojego prywatnego buddę w pokoju (modlicie się do tych SS ?Zmieniło się również podejście do opisów konstrukcji - moim zdaniem poprzez wkroczenie na wyższy "lvl".
Ostatnio mam wrażenie, że ludzie z kolumnami na lepszych głośnikach są wyszydzani i negowani na tym forum.
To posłuchaj "akutonów"Tak i ja uważam że cena w niemal w 100% przypadków NA PEWNEJ SKALI jest wyznacznikiem jakości...
Wolisz zamiast podejścia profesjonalnego takie jak jest na AS i AH ?słuchać parametrów głosników ich budowy czy mem. jest alu czy pp THD itd itp.
Z opisów brzmienia nie zrobisz kolumn, wzmacniacza , głośnika nic nie zrobisz więc po co się rozpisywać i na tym skupiać ?
to chyba raczej kwestia charakteru brzmienie danych głośników i własnych upodobań bo na danym pułapie cenowym wszystkie głośniki zagrają równie dobrzeZrobił ktoś bardzo ładne kolumny na b.drogich SS i to juz jest dźwięk idealny ? czyli etony, accutony, seasy i inne w tej cenie graja gorzej ?
myślę że opisywanie brzmienia jest dość ryzykowne?np takie ushery,czy ktoś jest w stanie wiarygodnie opisać jak grają?czy są detaliczne?szczegółowe?itp.?Uważam że na takie opisy brzmienia mogą sobie pozwolić jedynie osoby które odsłuchały już wielu konstrukcji na dobrych przetwornikach a i tak opis taki pewnie niewiele nam da.....bo co dla jednego będzie detalicznością dla drugiego to już będzie krzykliwość.I uważam ze marian ma troche racje opis brzmienia powinien być dołączony do opisu konstrukcji
nigdy nie podobał mi się dżwięk seas-ow,słuchałem ich kilka razy u producenta kolumn w moim mieście,miałem też okazję posłuchać ich u pewnego Pana z ŁodziPoczytać o brzmieniu można, ale jak głośniki są drogie, to trzeba ich posłuchać osobiście.
Zobacz na triodę tam budują wzmki lampowe poczytaj czy ktoś tam pisze o brzmieniu i zobacz co się stało jak zaczęto.
Nie chodzi o głośniki (zazdrość innych), ale o zachowanie tych że ludzi po przejściu z tańszych na droższe głośniki (np. brak opisu brzmienia).
Tak sądzę.
Tak sądzisz ?Nie zagolopowałeś się troszkę
To nie w moim styluOstatnio mam wrażenie, że ludzie z kolumnami na lepszych głośnikach są wyszydzani i negowani na tym forum.
napisałem przecież "na pewnej skali" (cenowej miałem na myśli)To posłuchaj "akutonów"![]()
...które to są tajemnicą - i oto właśnie tu się rozchodzi!to chyba raczej kwestia charakteru brzmienie danych głośników i własnych upodobań
Nie wszystkich stać na droższe głośniki, ale jak przeczytają, że ja uważam, że Usher jest lipny to będą dwie reakcje:
- nasłuchał się droższych i snob z niego
- no jak ten czy tamten pisze, że te głośniki są lipne - no to są lipne.