Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Mierzyłem współczynnik temperaturowy i napięciowy takich rezystorów z ołówkaRozumiem, że próbowałeś takiego Duelunda grafitowego i się nie sprawdził lub wykonałeś samoróbkę ze sztyfta grafitowego i nie działało. A konkretnie w czym zawiódł?
Melduję, że złe wraca:
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log.
więc po co to robić ?Odsłuchowo nie odstaje to od konwencjonalnego rezystora
Znaczy mogłeś słyszeć nieliniowość tego rezystora wynikającej z beznadziejnego współczynnika napięciowego rezystancji na przykład .a jeżeli, to na plus.
Nie ma.jeżeli to ma jakieś znaczenie.
Niestety nie mam wyników bo robiłem to bardzo dawno.ciekawi mnie jakie konkretnie były wyniki pomiarów współczynnika temperaturowego i napięciowego i co szczególnego w tych wynikach powoduje dyskwalifikację takiego rozwiązania.
A ja doradzam zdrowy rozsądekNie namawiam ani nie odradzam.
Nie wiem kto to zaczął z tą indukcyjnością rezystorów w zwrotnicy ale głupotę strzelił.gdy ciekawi nieindukcyjny rezystor
Ten sam Troels zauważa że ta niby kompensacja to pobożne życzenia.wyniki testów Troelsa Gravesena potwierdzają twierdzenia producenta tych grafitowych rezystorków
ale może nie mam porównania.
niestety to prawdaNa opiniach innych ludzi łatwo się zawieść.