• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Tak, jastem takim debilem, że nie potrafię.

I po co te nerwy...

Skoro jednak jest, to dla Ciebie takie proste, to może zabłyśniesz.

http://diyaudio.pl/content.php/13

Aby zasymulować obudowę wystarczy wpisać 4 parametry: Qes, Qms (Qts nie trzeba ponieważ program sam sobie wyliczy z dwóch pierwszych parametrów), Fs i Vas.
Klikasz "Save" i gotowe.
Potem szukasz nazwy głośnika w bazie i go wybierasz.
Dalej to już symulacja.

Wszystko ładnie i pięknie, ale za każdym razem cobym nie wpisał, to wywala błędy.

P.S. w starym winisd nie było ok. Spróbuję jeszcze ściągnąć tę wersję z fejsa, bo mam alfę ze strony.

A może gdzieś złą wartość wpisujesz ? Nie pamiętam w jakiej jednostce Wini chce Vas ale przypuszczam, że w m3, a nie w litrach tak jak często podają producenci. Jest to u Ciebie tak jak ma być ?

Ściągnij wersję z naszego serwera, tu będzie działać.
Rzeczywiście coś tam się działo w jakiejś wersji ze strony, że wywalało błędy zaokręgleń parametrów przy wpisywaniu.

Z tego co pamiętam, klikając na miano danej jednostki można ją zmieniać np z litrów na m3, stopy sześcienne itd itp. Chyba, że pomyliłem programy...

Brawo dla tych kurierów

Gdy pracowałem jako magazynier w firmie X, widziałem jak kurier DPD jeszcze lepiej rzucał paczkami niż na tym filmie...
...i choć to nie mój towar był, miałem wrażenie że moja praca (pakowanie towaru do paczki tak aby dojechał w całości) szła po prostu na marne.
To przykre, ale prawdziwe.

Moim zdaniem powody są dwa takiego stanu rzeczy:
-charakter człowieka (gość ma wywalone, bo to tylko paczki i za stan towaru odpowiada ten kto to pakował)
-czas (a raczej jego brak)
-słaba płaca za wykonywaną pracę (ma wywalone bo mu słabo płacą)

Ostatnia edycja:
Powrót