• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Raportujcie posty, będzie można łatwiej i szybciej to wyłapać. Kwestia krzywych paczek była w tracie budowania, więc kilka postów porad nie zaszkodziło w temacie budowy.
Do tool boxa raczej się to nie nadawało. Ale macie rację trzeba szybciej reagować na jałowe dyskusje nie na temat.

W opisie głośnika jest napisane:
"Głośnik subniskotonowy dwucewkowy (druga cewka SERVO)."

O co chodzi z cewką servo?

O co chodzi z cewką servo?

Aby podłaczyć cewkę serwo potrzebny jest specjalny wzmacniacz, który ma takie wejście.
Podczas ruchów membrany, cewka serwo daje sygnał do wzmacniacza, wzmacniacz odczytuje sygnał i koryguje sygnał/moc wychodzącą ze wzmacniacza na cewkę głośnika.

Panowie, Pacjent: DALI 505

Co zamiast Vify D26 tam wstawić , zwrotnica oczywiście do poprawy będzie to zrozumiałe
Front najlepiej 110 średnicy
Coś w ludzkich pieniądzach najlepiej ok 100zł / szt :)

Ew czy ktoś się bawił w wymianę cewek w głośnikach np na takie:
http://allegro.pl/najlepsze-cewki-cewka-gdwk-26mm-8ohm-wl-weglowe-i5682056439.html

Do przewinięcia nie oddaje bo zawsze te głośniki jak wrócą z naprawy grają dużo ciszej ...

Ostatnia edycja:
Ja posiadam te tweetery od niemal dwóch lat wraz z magnezową 18. Bardzo fajny zestaw, choć z tego co widzę już nie tak atrakcyjny cenowo.

Zastanawiam sie nad zakupem bo kilka dni temu kupilem uzywane neo x 3.0 i nie wiem czy mnie zona nie ukatrupi :thumbup:

Kiedyś ktoś opisywał jak w domowych warunkach (małe pomieszczenie) można sensownie pomierzyć 3W do zwrotkowania. Uraczy dobra duszyczka linkiem?

Powrót