• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Moja tez ale pralka, nowy ps4 i jeszcze TV do tego to trochę za dużo na raz
A wakacje jeszcze sie zbliżają ;)

2d98b62c4965df16382b8384d5471879_1463466570.jpg

http://www.hypex.nl/product/2012-11-23-13-44-01/2012-11-23-13-46-04/as2-100.html
Panowie da się z tego ukręcić jakieś fajne monitoring aktywne do kompa?

Da sie. Mialem z tym stycznosc i mozliwosci jest w nim sporo. Warto od razu dokupic zdalne sterowanie. Troche dziwny jest sposob ladowania pomiarow, ale da sie to ogarnac.

Z jednego panela mozna zasilic zestaw szerokopasmowy lub polaktywnie, czyli dwudrozniak ze zwrotnica pasywna. Gdybys chcial w Polsce kupic druga sztuke, nowke z w gwara to wal na priv.

Obliczajac minimalna średnicę otworu bass reflex dla dwóch takich samych głośników połączonych równolegle mogę dodać tylko Sd a Xmax zostaje z jednego głośnika? Czy muszę obliczyć oddzielne dla każdego głośnika? Użyłem tego kalkulatora. http://kolumny.prv.pl/obudowak.php

Obliczasz pod jeden głosnik, a jak dajesz dwa na obudowę to po prostu zwiększasz SD portu 2x (długość oczywiście też obliczas dla zachowania strojenia).

wyjechalem na weekend do krakowa odwiedzic kuzynke.

tuz po wejsciu do mieszkania moim oczom ukazal sie taki oto widok

98b11836703b12f95e466cfb588bb5f1_1464634374.jpg

jak milo wiedziec ze nie tylko my mamy swira na punkcie swojego hobby! :D

3 wieczory gralismy w rozne gry :D
a najciekawsze tytuly i tak zabieraja zbyt duzo czasu :(

wyjechalem na weekend do krakowa odwiedzic kuzynke.

tuz po wejsciu do mieszkania moim oczom ukazal sie taki oto widok

98b11836703b12f95e466cfb588bb5f1_1464634374.jpg

jak milo wiedziec ze nie tylko my mamy swira na punkcie swojego hobby! :D

3 wieczory gralismy w rozne gry :D
a najciekawsze tytuly i tak zabieraja zbyt duzo czasu :(

piękna sprawa! taka kolekcja to skarb, tylko pozazdrościć

Filmik nagrany przy pomocy mikrofonu pojemnościowego shotgun?
Bo jakoś nie chce mi się wierzyć że po obruceniu głośników w bok nic prawie nie słychać...
A gdzie dźwięk odbity od ścian?
Takie głośniki w domu nie mają sensu, jedynie w plenerze.

Zresztą ten filmik wygląda i brzmi na spreparowany.

Panowie pomóżcie. Trafiłem na ciekawe tanie głośniki, chciałbym użyć 4 szt do budowy suba w closed do auta. Parametry ma ta 8ka następujące.
Infinity G1308A
Schalldruck: 88dB 1W/1m
37Hz - 3900Hz
Fs = 42Hz
Qms = 3,7
Qes = 0,42
Qts = 0,38
Vas = 37,6l
Re = 7,23Ohm
Mms = 33,27

Jak sobie policzyłem w winisd to potrzebuje ok 25L/szt. No i sugerowana obudowa BR. Realne to czy może coś źle policzyłem?

Wie ktoś kto jest producentem głośników z takimi koszami :

Znalazłem w sprzęcie Harman/Kardon jaki i Cambridge Audio .
Szukam parametrów .

Powrót