• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Dla tych ktorzy nie wiedza, regulacja glosnosci na PC zazwyczaj degraduje dzwiek.
I tutaj właśnie przydają się przetworniki D/A o większej rozdzielczości. Ktoś mógłby powiedzieć, że 32-bity nie ma sensu przy 16-bitowych danych a jednak daje większe pole manewru. Podobnie przy konwersji A/D przy dużej rozdzielczości ADC można niektóre analogowe układy wejściowe zastąpić przetwarzaniem w dziedzinie cyfrowej.

regulacja głośności na wyjściu karty dźwiękowej degraduje jakość dźwięku , ale regulacja głośności w programie np. foobar nie , a przynajmniej nie słyszalnie.

Za uwarzyłem też że niektóre interfejsy na OSX po zainstalowaniu sterowników blokują możliwość regulacji głośności w systemie, jedyna opcja regulacji głośności to albo interfejs (czyli dsp, albo analog, częściej jednak dsp), albo oprogramowanie (DAW, czy odtwarzacz). Więc jakaś logika w tym jest.
Na apogee zauważyłem że głośność chyba regulowana jest cyfrowym potencjometrem po stronie analogowej, bo wskaźniki wysterowania są jak by na wyjściu ale przed potencjometrem, jeśli coś clipuje to ściszenie gałą na interfejsie tego nie zmieni, dopiero ściszenie w software clip usunie.
Właśnie muszę sobie drabinkę kupić do wzmacniacza, bo mi się głośność rozjeżdża na kanałach przy minimalnym poziomie na potencjometrze :/

0_0_productGfx_1cd05f8144a96fe14a62b40046fa5a7c.jpg

Pany, potrzebuje 2 rurki po 8cm takiego prohttp://techniczny24.com/pl/p/Poliamid-PA6-E-natur-tuleja-3020x1000-mm-/631
Ma ktoś cosik takiego?

Jeśli kupisz pełny wałek to mogę ci roztoczyc w środku ;) na Allegro jest w brud takich. A rurek mało / brak.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Panowie, gdzie najtaniej kupię takie stopki?

AC946_01_500px.jpg

Jedna stopka musiała by wytrzymać obciążenie około 30kg.
Potrzebuję do stolika RTV :)

Ostatnia edycja:
Powrót